Türkiye

Türkiye Haberleri

2 Terörist Öldürüldü

Giresun - Gümüşhane hattı yaylalar bölgesinde süren operasyonlar sırasından 2 terörist öldürüldü.

Karadeniz'de Kuvvetli Gök Gürültülü Sağanak Yağışlara Dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezinde yapılan son meteorolojik değerlendirmeye göre;

Fındıkta 11 Lira Fiyat Tepkisi

Yeni sezon öncesi fındıkta fiyat ve rekolte tartışması alevlendi. Üretici TMO’nun 13 liranın üzerinde bir fiyattan alım yapmasını beklerken, ihracatçı kanadı tarafından dillendirilen 11 lira fiyat büyük tepkiye neden oldu.

Türkiye Genelinde Operasyon!

​Yerli ve yabancı ziyaretçilerin huzurlu ve güvenli bir şekilde tatillerini yapabilmeleri, seyahat edebilmeleri amacıyla Turizm Uygulaması gerçekleştirildi

Kayıp Vaka Olayları İçin Vatandaşlara Uyarı

Kaybolmanın üzerinden 24 saat geçtikten sonra yetkililere müracaat edilmesi gerektiği yönünde vatandaşlarda yanlış bir kanaat olduğu da görülmektedir. Yakınları kaybolan vatandaşlarımızın zaman kaybetmeden 112 Acil, 122 AFAD, 155 Polis ve 156 Jandarma birimlerinden birine acilen müracaat etmeleri kayıp şahsın bulunmasını çok daha kolay hale getirecektir.

Fındıkta Külleme Hastalığı

Fındıkla ilgili kurum ve kuruluşların konu ile ilgili olarak yaptıkları açıklamalar ve çalışmalara rağmen, üreticiler bahçelerde yeterli ölçüde mücadele yapmıyor, yapamıyorlar.

Fındıkta Rekolte Tespiti

Aranan Şahıslara Yönelik Operasyon

Adli mercilere sevk edilenler arasında; 2 yıla kadar hapis cezası ile aranmakta olan 646 şahıs, 5 yıla kadar hapis cezası ile aranmakta olan 230 şahıs, 10 yıla kadar hapis cezası ile aranmakta olan 92 şahıs, 20 yıla kadar hapis cezası ile aranmakta olan 21 şahıs, 20 yıl ve üzeri hapis cezası ile aranmakta olan 5 şahıs olmak üzere;

503 Milyon TL Hibe Verilecek

Bakanlar Kurulu Kararı gereği 2016-2018 yıllarını kapsayacak şekilde genç çiftçi projelerine 30'ar bin TL hibe verilmesini öngören Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programı bu yıl da devam ediyor.

DOKA Yönetim Kurulu Toplantısı Yapıldı

DOKA Yönetim Kurulu Toplantısı dönem başkanı Vali Harun Sarıfakıoğulları başkanlığında Gümüşhane ilinde yapıldı.

Meteoroloji'den Karadeniz Uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin merkezi tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; bugün öğle saatlerinden gece saatlerine kadar Trabzon çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını,yıldırım, heyelan gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Asayiş Tedbirleri Açıklandı

Ramazan Bayramı süresince genel güvenlik ve asayişin temini, halkımızın huzur ve güven içerisinde bir bayram geçirebilmeleri adına alınacak tedbirler Emniyet Genel Müdür Vekili Erhan Gülveren’in imzası ile 81 İl Emniyet Müdürlüğüne gönderildi.

Boğulan Kişinin Cansız Bedenine Ulaşıldı

Giresun itfaiyesinden yapılan açıklamada.dün öğle saatlerinde Vakfıkebir Limanı mevkiinde boğularak kaybolan Atakan Biberoğlu'nun cansız bedenine bu sabah saatlerinde ulaşıldığı belirtildi..

Boğulan 1 Kişi Aranıyor

Giresun itfaiyesinden yapılan açıklamada.Bugün öğle saatlerinde Vakfıkebir Limanı mevkiinde bir kişinin boğularak kaybolduğu ihbarı alınmıştır. Bir kişinin boğularak kaybolduğu ihbarını alan su altı arama ve kurtarma ekibimiz olay yerine intikal etmiştir. Su altı arama ve kurtarma ekibimiz kaybolan vatandaşımızı arama ve kurtarma çalışmalarını sürdürmektedir.denildi..

Kumar ve Tombala-2 Uygulaması

Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı koordinesinde 81 İl Emniyet Müdürlüğünce kumar ve tombala oynatılmasının engellenmesi amacıyla 02 Haziran 2018 tarihinde Kumar ve Tombala-2 uygulaması gerçekleştirildi.

357 Şahıs Yakalandı

Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi Başkanlığı koordinesinde gençlerimizin suça sürüklenmesi ve suç mağduru olmalarının engellenmesi, uyuşturucu satan ve aranması olan şahısların yakalanması, ilköğretim çağındaki çocuklar, ortaöğretim ve üniversite çağındaki gençlerin her türlü zararlı faktörden uzak tutulması amacıyla 1 Haziran tarihinde “Çocuk ve Gençlerin Korunmasına Yönelik Denetim Uygulaması-2018/6” gerçekleştirildi.

124 Şahıs Gözaltına Alındı

23 Mayıs’ta ülke genelinde eş zamanlı olarak Türkiye Güven Huzur Uygulaması 2018/4 düzenlendi.

Gök Gürültülü Sağanak Yağış Uyarısı

Meteoroloji sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulundu. Konuya ilişkin Meteorolojiden yapılan açıklama şöyle:

Filistin İçin İnsani Yardım Kampanyası

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda Filistin halkının sıkıntılarının hafifletilmesi için gerekli her türlü yardım ve desteğin sağlanması amacıyla yardım kampanyası başlatıldı.

Toplam 1112 haber.