Türkiye

Türkiye Haberleri

Bayramda Hava Durumu

Meteoroloji genel müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Kurban bayramı tatili süresince yurdumuzun sıcak havanın etkisinde kalacağı, bu hafta sonu Cumartesi (Arefe) günü Doğu Karadeniz kıyı kesiminde, Pazar günü (Bayramın 1. Günü) Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında beklenen hafif sağanak yağışlar dışında Kurban bayramı sonuna kadar ülkemiz genelinde havanın az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Giresun'da Deprem

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü verilerine göre Saat 23.11 sıralarında merkez üssü Baltası-Şebinkarahisar olan 2.3 siddetinde deprem meydana geldi.

Alkol Ve Uyuşturucu Denetimi

Alkol ve uyuşturucu/uyarıcı madde kullanımına bağlı meydana gelen trafik kazalarının en aza indirilmesi ve toplumsal bir sorun olan uyuşturucu kullanımıyla mücadele edilerek denetimler yoluyla yol kullanıcıları üzerinde “Algılanan Yakalanma Riski Duygusu”nun arttırılması amacıyla; 02-03 Ağustos 2019 tarihinde “Alkol ve Uyuşturucu/Uyarıcı Madde Etkisinde Araç Kullanımına” yönelik özel denetim gerçekleştirildi.

Araklı da Fındıkta Üretim 300 Kiloyu Aştı

Türk fındığının en büyük kullanıcısı konumunda olan Ferrero’nun Değerli Tarım Uygulamaları kapsamında bilimsel tekniklerle çalışmaların sürdürüldüğü bahçede yapılan hasat etkinliğine Araklı Kaymakamı Mehmet Nuri Çetin, Arsin Kaymakamı Yakup Güven, Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi ile üreticiler katıldılar.

Çin Heyeti Fındık İçin Karadeniz'de

Çin Halk Cumhuriyeti’nin en büyük gıda ve tarım firması olan ve Türkiye’den her yıl önemli miktarda fındık ithalatı gerçekleştiren COFCO Grubu’na bağlı COFCO Sundry şirketine yönelik olarak Giresun’da Özel Nitelikli Alım Heyeti programı gerçekleştirildi.

Aranan 699 Şahıs Yakalandı

Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş, Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Daire Başkanlıkları ile Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlıkları koordinesinde; günübirlik kiralanan evler, araç kiralama firmaları ve göçmen kaçakçılığına yönelik ülke genelinde

TSO: Fındık Taban Fiyatı Memnun Edici

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu’ndan fındık taban fiyatı teşekkürü. Giresun TSO Başkanı Çakırmelikoğlu açıklaması şu şekilde;

Askerlik Süresi 6 Aya Düşürüldü

Yeni Askerlik teklifi yasalaştı. Askerlik süresi 6 aya indi bedelli askerlik ise sürekli hale geldi. TBMM'de kabul edilen. 65 maddelik düzenleme ile ayrıca Yoklama ve bakaya kaçağına bir kereye mahsus bedelli hakkı getirildi.

Çok Kuvvetli Yağış Uyarısı

Meteoroloji 11. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada ilimiz için gökgürültülü sağanak yağış uyarısında bulunuldu. Meteorolojiden 20 Haziran Perşembe günü saat 21.30’da 303 uyarı no ile yapılan açıklama şöyle:

Kuvvetli Yağışlara Dikkat!..

Meteoroloji 11. Bölge Müdürlüğünden 19 Haziran 2019 Çarşamba günü saat 12.00’da 11(299) uyarı no ile yapılan açıklamada ilimiz ve çevresinde iç kesimler için kuvvetli yağış beklendiği belirtildi.

Fındıkta Büyük Tehlike

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, fındık üreticilerinin külleme hastalığına karşı zirai mücadeleye önem vermeleri ve vakit kaybetmeden ilaçlama çalışmalarına başlamaları gerektiğini söyledi.

133 Araç Trafikten Men Edildi

Yapılan denetimlerde; 20.255 okul servis aracı/sürücü denetlendi, 1.365 trafik ihlali tespit edildi ve işlem yapıldı, 133 araç trafikten men edildi, 1 sürücü belgesi geçici olarak geri alındı.

Su Ürünleri Genel Av Yasakları Başladı

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamada su ürünleri genel av yasağının 15 Nisan'da başladığı kaydedildi. Müdürlükten konuya ilişkin yapılan açıklama şöyle:

Karadeniz'e Gökgürültülü Sağanak Yağış Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Bugün (Pazartesi) Orta Karadeniz ile İç Anadolu'nun kuzeydoğusunda beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların

Giresun'lu Uzman Çavuş Şehit Oldu

Tuncelide Vatani Görevini Yapmakta olan Uzman Çavuş bir arkadaşının Tabancasından Kazaen Çıkan Kurşunla şehit oldu.

549 Aranan Şahıs Yakalandı

Toplam 1112 haber.