Yerel Haberler

Yerel Haberler Haberleri

2022 Yılında 794 Çiftin Nikahı Kıyıldı

Giresun Belediyesi Nikah Memurluğu tarafından 2022 yılı içerisinde Türk vatandaşı ve yabancı ülke uyruklular olmak üzere toplam 794 çiftin nikahı kıyıldı.

Belediye Aşevi'nin Açılışı Yapıldı

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu’nun talimatıyla yaşlı ve engelliler başta olmak üzere, yemek yapma durumu olmayan ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek ulaştırmak hedefiyle kurulan Belediye Aşevi hizmete açıldı.

Emür Esnaf ve Vatandaşları Ziyaret Etti

Keşap Belediye Başkanı Mehmet Emür, esnaf ve vatandaşları ziyaret etti.

Acil Temizlik Timi Şehir Genelinde Çalışmalarını Sürdürüyor

Giresun Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesindeki acil temizlik timi şehir genelindeki 28 mahallede bulunan camilerde ve parklarda temizlik çalışmalarını periyodik olarak sürdürüyor.

İl Özel İdaresi Araç Teslim Töreni

Vali Enver Ünlü, 2022 yılı içerisinde Giresun İl Özel İdaresi envanterine katılan yeni araçların teslim törenine katıldı.

Restorasyon ve Dönüşüm Projeleri Koordinasyon Toplantısı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum,   Giresun’da yoğun ve verimli bir ziyaret programı gerçekleştirmiştir. Bakanı  Murat Kurum’un destekleriyle yürütülecek projelere ilişkin olarak, 20 Aralık Salı günü Valiliğimizde geniş katılımlı bir koordinasyon toplantısı yapılmıştır.

Hzmet Birimleri Tek Çatı Altında Toplandı

Giresun Belediyesi vatandaşa sunduğu temel belediyecilik hizmetlerine kesintisiz devam ederken belediye hizmetlerinden yararlanmak isteyen vatandaşların Belediye’ye erişimini daha erişilebilir kılmak amacıyla Bulancak Durağı mevkiinde faaliyete açılan yeni hizmet binası vatandaşların işlerini kolaylaştırıyor.

Şehrin Su İhtiyacı İçin Yeni Kuyu Açıldı

Her geçen gün şehir nüfusunun artmasına paralel olarak ihtiyaç duyulan suyu temin etmek ve gelecekte artan nüfus için de tedbir amacıyla Belediye tarafından yeni su kuyuları devreye alınıyor.

ÇKS Kaydı Son Başvuru Tarihi 31 Aralık!

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, yaptığı görüntülü basın açıklamasında Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) Yönetmeliğinin 23 Eylül 2022 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile değiştirildiğini ve ÇKS başvuru döneminin 4 ay ile sınırlandırıldığını belirtti.

Aşevinin Açılışı 26 Aralık Günü Gerçekleştirilecek

Giresun Belediyesi tarafından, sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerinden biri olarak projelendirilen aşevi açılışa hazırlanıyor.

Çoruh Edaş'tan Keşap'a 4 Milyon TL Yatırım Yapıldı

Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş. (Çoruh EDAŞ), 29 bin 551 kilometrekarelik yüzölçümü üzerinde Artvin, Giresun, Gümüşhane, Rize ve Trabzon illerinde toplam 61 ilçede yaklaşık 1,5 milyon aboneye kesintisiz dağıtım hizmeti vermek üzere yatırımlarına aralıksız devam ediyor. Ulaşılması zor olan köylere dek her yere elektrik dağıtım hizmeti sunan Çoruh EDAŞ, Keşap ilçesine toplam 4 Milyon TL yatırım gerçekleştirdi.

Ticarette Nakit Limit Kriteri Düzenleme Talebi

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, ticari alış verişte 7.000 TL limitli nakit ödeme kriterinin yeniden düzenlenmesi için çalışma başlattıklarını ifade etti.

Giresun Belediyesi Tarafından Anma Töreni Düzenlenecek

“Ne olursan ol gel” sözüyle tüm dünyayı hoşgörüye davet eden, sevgi, hoşgörü ve gönül insanı Hazreti Mevlana’nın 749. Vuslat Yıldönümü nedeniyle Giresun Belediyesi tarafından anma töreni düzenlenecek.

İmam Hatip Karakaş, Son Yolculuğuna Uğurlandı

Tedavi gördüğü hastanede vefat eden Türkiye Diyanet Vakfı Mescidi İmam Hatibi Muhammet Karakaş dualarla son yolculuğuna uğurlandı. 

TOKİ Konutları Kura Çekilişi Yapıldı

Vali Enver Ünlü, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca başlatılan 250.000 konutluk “Cumhuriyet Tarihinin En Büyük Sosyal Konut Hamlesi” olan “İlk Evim, İlk İş Yerim Projesi” kapsamında TOKİ tarafından ilimize yapılacak olan 1550 konutun hak sahibi kura çekiliş törenine katıldı.

Doğu Park-Galericiler Sitesi ve Zeytinlik Semtinde İncelemeler

Bir dizi programlar için Giresun’u ziyaret eden Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Belediyenin projelerini yerinde inceledi.

Güre Mevkiinde Trafik Kazası Meydana Geldi

Giresun merkez Güre mevkiinde duble yolda maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi.

Çakırmelikoğlu ve Ekibinden Şenlikoğlu'na Ziyaret

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu ve Yönetim Kurulu, Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu’na iadeiziyarette bulundu.

Toplam 11182 haber.