Türkiye

Türkiye Haberleri

Karadeniz'de Sağanak Yağış

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın kuzeyi ve doğusu, İç Ege, Akdeniz'in iç kesimleri,

Bayramda Hava Durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden Yapılan son değerlendirmelere göre; Yurdumuzun bugün (29.08.2017 Salı) öğle saatlerinden itibaren Trakya’dan başlayarak serin ve yağışlı havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor. Rüzgarın da bugün Marmara, ile Kuzey Ege’de kuzey ve kuzeydoğu (poyraz) yönlerden kuvvetli (30-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

Fındıkta Aflatoksine Dikkat

Ordu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan açıklamada,Fındıkta kalite kayıplarına neden olan ve depolanma süresini kısaltan etkenlerden en önemlisi küflenmedir. Küfün uygun sıcaklık, nem ve besi ortamında gelişmesiyle Aflatoksin oluşur. Aflatoksin bilinen en kanserojen maddelerden biridir. Karaciğer kanserine ve gen yapısında değişiklere yol açar. Bağışıklık sistemini zayıflatır, vücudun hormonal dengesini bozar, kısırlığa ve sakat doğumlara neden olur. Gıda emilimini azaltır ve kemikleri zayıflatır.denildi:

Kurban Bayramında Asayiş Tedbirleri

Kurban Bayramı süresince asayiş ve genel güvenliğin sağlanması adına alınacak olan ek tedbirler açıklandı

Karadeniz'de Çok Kuvvetli ve Şiddetli Yağış

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden Yapılan son değerlendirmelere göre; Trabzon çevrelerinde görülecek yağışların batı ilçelerinde kuvvetli (21-50 mm), doğu ilçelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 mm) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, su baskını, heyelan, yıldırım) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Fındık Çiftliği Kuruluyor

Dünya üretim ve ihracatının büyük kısmını karşılayan Türkiye'de gerçek manada bir fındık çiftliği, Samsun'un Bafra ilçesinde kuruluyor.

Kurban Bayramı Tatil Süresi Açıklandı

bugün yapılan Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklamada bulunan Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Kurban Bayramı tatilinin 10 gün olduğunu belirtti.

Giresun Çevrelerinde Kuvvetli Yağışlara Dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden Yapılan son değerlendirmelere göre; Giresun çevresinde devam eden yağışların bugün etkili olmaya devam ederek kuvvetli olması beklendiğinde yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, heyelan, yıldırım,vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Çocukların Korunmasına Yönelik Denetim Uygulaması

Emniyet Genel Müdürlüğünce geleceğimizin teminatı çocuklarımızın güvenliği için ülke genelinde Çocukların Korunmasına Yönelik Denetim Uygulaması-3 gerçekleştirildi

Trabzon'da PKK İle Sıcak Temas

Trabzon ili maçka ilçesi kırsalında yapılan istihbarat çalışmaları sonucu başlatılan operasyon 'da bugün saat 15.00 sıralarında bölücü terör örgütü mensuplarıyla sıcak temas sağlandığı . operasyonun devam ettiği belirtildi.

Gümüşhane'de Deprem

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı verilerine göre saat 18.19 sıralarında merkez üssü Gümüshane Kelkit olarak belirlenen 4.0 şiddetinde deprem meydana geldi

Emniyet'ten EDS Açıklaması

Emniyet Genel Müdürlüğü, Bazı basın yayın organlarında ‘31 Temmuz 2017 tarihinde Türk Standartları Enstitüsünce, trafik ihlallerini anında tespit eden Elektronik Denetleme Sistemleri (EDS) ile ilgili 4 yeni standard

Fındıkta Ağustos Takvimi

Trabzon Ticaret Borsası tarafından Fındık üreticilerine Ağustos ayında alınması gereken tedbirler anlatıldı, Açıklamada şu hususlar belirtildi;

Motosikletlere Yönelik Uygulama

Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi Başkanlığı ile Trafik Uygulama ve Denetleme Daire Başkanlığının koordinesinde; 81 İl Emniyet Müdürlükleri ve Jandarma Komutanlıkları tarafından 29 Temmuz Cumartesi günü 08.00/22.00 saatleri arasında (12:00/14:00 ve 19:00/21:00 saatleri arasında sabit, diğer zamanlarda ise seyir halinde) motosikletlere yönelik uygulama gerçekleştirildi.

Bayraktar'dan Basın Toplantısında Fındık Açıklaması

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Birlik Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, Temmuz ayı üretici ve market fiyatlarındaki değişim ile başta buğdayda yaşanan sorunlar olmak üzere tarımdaki gelişmeleri değerlendirdi.

Ordu'da Bir Pkk'lı Yakalandı

Ordu ilinde Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak suçundan bir kişi yakalandı. konu ile ilgili Ordu Valiliğinden şu açıklama yapıldı:

Fındıkta Yeni Çeşitler Çotanaklaştı

Merkezi Giresun'da bulunan Fındık Araştırma Enstitüsü tarafından yapılan seleksiyon çalışmaları ile elde edilen yeni fındık çeşitleri

Doğu Karadeniz'de Fırtına Uyarısı

Meteoroloji 11. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada Orta ve Doğu Karadeniz de Fırtına uyarısı yapıldı.

Fındık Üreticilerine Erken Hasat Uyarısı

Yaklaşmakta olan fındık hasadı ile ilgili Ordu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, erken hasat yapılmaması konusunda fındık üreticilerini uyardı.

Toplam 1114 haber.