Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Üretici Market Fiyatlarında Ağustos Ayı

Bayraktar, yaptığı açıklamada, Türkiye Ziraat Odaları Birliği olarak, üreticiden tüketiciye, halkın tamamını yakından ilgilendiren gıda fiyatlarındaki değişimleri takip etmeye ve kamuoyunu doğru bilgilendirmeye devam ettiklerini belirtti.

Ziraat Odalarından Fındık Fiyatı Açıklaması

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından açıklanan TMO Fındık alım fiyatına Ordu'daki Ziraat Odası Başkanları tepki gösterdi.

Bayraktar'dan Çağrı: Fiyatları Revize Edin Tepkiyi Dindirin

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, maliyetlerin yüksek olduğunu Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın da yerinde tespit ettiğini, buna rağmen TMO'nun Giresun kalite fındık için kilogram başına 10 lira 50, levant kalite için 10 lira olarak açıklanan fiyat son derece yetersiz kaldığını bildirdi.

Fındık Alım Fiyatları Açıklandı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) aracılığıyla fındık alımı kararını verdiklerini bildirerek

Üretici Maliyetine Fındık Satmaz

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, üreticinin maliyetine fındık satmayacağını ifade ederek, hiç kimse kimseyi kandırmaya çalışmasın. Fındığın maliyeti de gerçek değeri de ortada dedi.

Doğankent'teki Üyeleri Ziyaret

Doğankent Devlet destekleri toplantısı öncesi üyeleri ziyaret eden Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu İstihdam Seferberliği hakkında bilgiler verdi.

Fındıkta TMO Olmazsa Olmaz

Fındığın Yüzde 30'u Döküldü

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın önünde bulunan 2017 yılı tahmini fındık rekoltesinin gerçekliğini kaybettiğini belirterek, rekoltenin yeniden tespit edilerek kamuoyuna açıklanmasını istedi.

Fındık İşçilerine Ödenecek Ücretler Belirlendi

2017 yılı fındık hasadının yaklaşması nedeniyle, fındık toplama işlerinde çalışacak (İşçi, aşçı, çuvalcı, katırcı ve patozcu) tarım işçilerine ödenecek ücretlerin tespit edilmesi amacıyla oluşturulan komisyon 06 Temmuz 2017 Perşembe günü saat 10.00'da Valilik Toplantı salonunda Vali Yardımcısı Recep Uzal Başkanlığında toplandı.

Karan'dan,Fındık Sezonu Öncesi Açıklama

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, yeni sezon öncesi birileri tarafından fındık fiyatının aşağıya çekilmek istenildiğini belirterek, bu kadar vicdansızlık ve üretici düşmanlığının dünyanın başka hiçbir yerinde görülmediğini ifade etti.

Fındık Fiyatlarına Açıklama

Fatsa Ziraat Odası Başkanı Ziraat Mühendisi İbrahim Ethem Kibar yaklaşan fındık hasat sezonu öncesinde fındık rekoltesi ve yeni sezon fındık fiyatlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Tarımın Lokomotifi Buğday

Toplam 756 haber.