Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Tarımda Hibe Desteği Verilecek

Tarım Bakanından Fındık Fiyatı İçin Açıklama

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, fındıkta fiyat istikrarı ve TMO müdahalesi ile ilgili olarak aşağıdaki açıklamayı yaptı:

Gözler Fındık Fiyatına Çevrildi

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Kozoğlu ve Arslan Soydan, TMO, üretici harmana fındığını dökmeden alım kampanyası ve fiyatını açıklamalıdır” dedi.

Karan'dan Acil Fındık Çağrısı

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, Giresun sahil kolda 2018 yılı fındık hasadının yarım resmen başlayacağını belirterek, üretici hasat için bahçede ancak halen ne fiyat, nede rekolte açıklanmış değil, rekolte ve fiyat üretici pazara fındık indirmeden açıklanmalıdır. Aksi takdirde, fındık fiyatı tekelcilerin istediği rakamdan oluşacaktır” dedi.

Fındıkta Hasada Doğru

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Gıda ve Orman Bakanlığı tarafından rekolte açıklaması henüz yapılmamakla birlikte, külleme hastalığı, fındık kokarcası nedeniyle fındık rekoltesinde düşüş beklediklerini bildirdi.

Giresun'da Çilek Yetiştiriciliğine Proje Desteği

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce yürütülen ve Doğu Karadeniz Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) tarafından finanse edilen "Giresun İli Kırsal Gelir Kaynaklarının Çeşitlendirilmesi Projesi" kapsamında yüksek rakımlı yörelerde çilek yetiştiriciliğini geliştirme çalışmaları yapılmaktadır:

ÇKS Kaydı İçin Son Gün 30 Haziran

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvurularının 30 Haziran 2018 günü sona ereceğini bildirerek, “Çiftçilerimizin son haftada yaşanabilecek yoğunluğu göz önünde bulundurarak kayıtlarını bir an önce yaptırmalarında fayda var” diye konuştu.

Giresun'da Tarımsal Üretime Destek

Giresun ilinde 2018 yılında üreticilere verilen tarımsal desteklemeler hakkında Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dr. Muhammet Angın aşağıdaki açıklamayı yapmıştır:

Görele'de Yeni Girişimcilere Belge

Görele Belediyesi, Kaymakamlık ve Giresun KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle Görele’de yeni işyeri kurmak isteyenlere yönelik açılan Uygulamalı Girişimcilik Eğitiminde başarılı olan 30 girişimciye belgeleri verildi.

Giresun Defterdarlığından Yapılandırma Kanunu Açıklaması

Giresun Defterdarlığı tarafından 7143 sayılı Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun 18 Mayıs 2018 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe girdiği belirtilerek, Kanunla ilgili kamuoyunu bilgilendirme yapıldı.

Giresun SGK'dan Yapılandırma Ve İkramiye Açıklaması

Giresun Sosyal Güvenlik İl Müdürü Erdal Özdemir, yeni uygulanacak mevzuatla ilgili basın açıklamasında bulundu. Devletimizce hayata geçirilen ve emeklilerimize Ramazan ve Kurban Bayramlarında ödenmek üzere verilecek 1000 TL ikramiye ödemesi

Çiftçilere Çks Uyarısı

Bilindiği üzere çiftçi kayıt sistemine başvuruda bulunmayanlar ilgili mevzuat hükümleri gereğince hiçbir tarımsal destekleme ödemesinden faydalanamazlar.

Toplam 756 haber.