Başkan Ali Kara: Gelecek Yatırımları Elimizin Tersiyle İtmeyelim

ALTIN POST Turizm Şirketi ve Gazeteciler Derneği Giresun Adası' na tanıtım turu düzenledi.

PAYLAŞ

Tur sırasında gazetecilere detaylı açıklamalar yapan Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Ali Kara , hem iktidara hem de muhalefet partilerine sert eleştiriler getirdi. Giresun'un komşu illere oranla gerekli hizmetleri ve yatırımları alamadığını belirten Kara, devletimize ve hükümetimize karşı boynumuz kıldan ince, Giresun' un gelişmesi doğrultusunda elbetteki destek vermeliyiz. Ancak hükümetimize ilimize sahip çıkılırsa gerekli hizmetler ve yatırımlar sağlanırsa destek vereceğiz. Susmak yok, korkunun ecele faydası da yok. Giresun'a yatırım yapanları takdir edeceğiz, yapmayanları da eleştireceğiz, karşı geleceğiz. Ben Giresun'da ana muhalefet konumunda gösteriliyorum, inanın bundan utanıyorum. Muhalefet nerede, muhalefet? Giresun'un derdi sorunu yok mu? Hemen ilave edeyim, bu konularda Giresun basınına da önemli görevler düşüyor. Herkes bu ilin yatırım alması ve kalkınması için ne gerekiyorsa yapmalı. Bakınız turizmden yeterli payı alamıyoruz. Yaylalarımız Turizm firmalarının tur programlarında yer almıyor.Neden? Tesisler bir tarafa yol yok, yol. Yaylalarımıza şunu yaptık, bunu yaptık deniyor. Ne yaptınız? Dereli yoluna, Kümbet, Bektaş yoluna ne yaptınız arkadaş? 2 gönüllü alay çıkarmış olan Giresun bu sahipsizliği hak etmiyor" dedi Konuşması sırasında GESOB Başkanvekili ve ALTIN POST Turizm Şirketi' nin Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Ayhan'ın Giresun Adası' na sefer yapan gemisinden de söz eden Başkan Ali Kara şunları söyledi: " Başkan Yardımcım Ercan Ayhan, seyahat ettiğimiz bu gemiyi satmaya karar vermişti. Sebebi de Giresun Adası' nın bu günkü durumu ile ilgiliydi.' Bu gemi Giresun turizmi için önemli gel satma, öncelikle ilimizin milletvekillerine, Valisine, belediye başkanlarına bir danışalım, görüş alalım, görüş verelim.Bu gemi giderse Giresun'da bir daha deniz türlerinden söz edemeyiz' dedim. Karadeniz'in insan yaşayan tek adası olan Giresun Adası bakımsızlıktan ormana dönmüş. İskelesinden oturma gruplarına kadar adeta harabe görünümüne bürünmüş. Kale' de Sayın Enver Yücel ve bazı iş insanlarımız için ödül töreni düzenledik. Konu Giresun Adası' ndan açıldı.' Eğer bu ada başka bir ilde olsun turizmin gözbebeği olur. Giresun'a çok önemli girdiler sağlar' dediler. Sonuç olarak adamızı turizme hazır hale getirip bu gemiyi kaybetmemeliyiz." Yaptığı açıklamada kafes balıkçılığı konusuna da değinen GESOB Başkanı Ali Kara, bu sektörün Doğu Karadeniz'in bütün kıyı illerinde çok önemli mesafeler aldığını ve sadece Giresun'da olmadığını belirterek şunları kaydetti:

" Kafes balıkçılığı o söz konusu illere büyük ekonomik girdi ve istihdam sağlıyor. Giresun'da ise denizi kirletir gerekçesiyle karşı çıkanlar oluyor. Ya da dışarıdan biri tesis kurma girişiminde bulunsa 'kim yatırım yapıyor?' diye sorgulanıyor. Kılıç Balıkçılık isimli bir firma Keşap tarafına böyle bir tesis kurup yaklaşık 450 kişiye istihdam sağlayacaktı? karşı çıkıldı. Arkadaş, bu ve bunun gibi yatırımları kim yaparsa yapsın, yabancı olmazsa bizim insanımız yapsın.Yeter ki Giresun'a para bıraksın. Ekonomimize de sosyal hayata da katkı sağlasın. O da yok. Birçok yatırıma karşı çıkıla, çıkıla bu il Karadeniz'in en geri kalmış illerinden bir haline geldi.Yeter artık, Giresunlar olarak gelecek yatırımları elimizin tersiyle itmeyelim." Giresun Adası' na yapılan tur sırasında kısa birer konuşma yapan ALTIN POST gemisinin sahibi Ercan Ayhan ve Gazeteciler Derneği Başkanı Bekir bayram da kısa birer konuşma yaparak, böyle güzel bir tanıtım gezisine vesile olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Gazeteciler Derneği, gemi sahibi Ercan Ayhan' a, turizme katkıları nedeniyle plaket takdim etti.

Ada turuna Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Osman Şen, Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Ayhan Konar ve Küçük Sanayi Sitesi Dolmuş Kooperatifi Başkanı Hamdi Çakır da katılım sağladı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN