Tirebolu'da Afet Şehitleri Dualarla Anıldı

Giresun'da 22 Ağustos 2020 tarihinde yaşanan ve birçok bölgeyi etkileyen sel afetinde hayatını kaybeden Şehitlerimiz için anma programı düzenlendi.

PAYLAŞ

 Vali Mehmet Fatih Serdengeçti'nin de katılımıyla gerçekleştirilen anma programı, sel sularının en çok hasara yol açtığı bölgelerden biri olan; Tirebolu ilçesi Karahmetli köyü sınırları içerisindeki Tirebolu-Doğankent karayolunun 9. ile 10. kilometreleri arasındaki menfezin yıkıldığı noktaya yapılan "Altı Şehitler Köprüsü"nde gerçekleştirildi.

Programda, sel afeti sırasında görevi başında Şehit olan beş asker  ve Şehit operatör için Kur'an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi. Ardından Şehitler  için dualar edildi.

Günün anısına köprü üzerine çiçek bırakan Vali Serdengeçti, yaptığı konuşmada "22 Ağustos 2020 tarihinde yaşadığımız bu elim olayda hayatını kaybeden altı kahramanımızı rahmet ve minnetle anıyoruz. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve tüm Giresun halkına başsağlığı diliyorum." dedi.

Anma programına; Giresun Milletvekili Prof. Dr. Nazım Elmas, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Selçuk Yıldırım, Cumhuriyet Başsavcısı Zeynel Abidin Akkiraz, Vali yardımcıları, Kaymakamlar, Şehit aileleri, askeri ve mülki erkân, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Programın özel konukları arasında, sel afetinde hayatını kaybeden şehit operatör Ali Akbulut'un ailesi de vardı. Eşi Perihan Akbulut ve kızı Tuğçe Oruç, etkinlikte şehitlerin anısını yaşatma ve hatıralarını onurlandırma amacıyla yer aldı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN