Selden Etkilenen Bölgelerde İncelemeler

PAYLAŞ
KANAL28.TV - Kanal 28

Vali  Harun Sarıfakıoğulları, 20 Ekim Pazar günü aşırı yağışlar nedeniyle sel ve su taşkınlarının yaşandığı Eynesil ilçesinde incelemelerde bulundu.

Eynesil ve Görele ilçelerinde 20 Ekim Pazar günü akşam saatlerinde etkili olmaya başlayan şiddetli yağış dolayısıyla meydana gelen heyelanlarda bazı bölgelerde köy ve mahalle yolları kapanırken, Eynesil ilçesi Kemerli Köyünde Hasan Zamba (74) adlı vatandaş sel sularına kapılarak vefat etti.

Vali Sarıfakıoğulları, Eynesil ilçesine giderek selden etkilenen bölgelerde incelemelerde bulunarak, Eynesil Kaymakam Vekili Görele Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş’ten bilgi aldı.

Şiddetli yağışların Görele ve Eynesil ilçelerinde etkili olduğunu söyleyen Kaymakam Ermiş, kapanan grup ve köy yollarının tekrar ulaşıma açılması için çalışmaların aralıksız sürdürüldüğünü, Eynesil ilçesinde bir vatandaşın sele kapıldığının haber alınması üzerine bölgeye AFAD ve jandarma ekiplerinin sevk edildiğini ve yapılan çalışmaları sonucunda vatandaşın cesedinin kısa sürede bulunduğunu aktardı.

Bölgede incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi alan Vali Sarıfakıoğulları, bölgedeki olumsuzlukların giderilmesi için İl Özel İdaresi başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarına ait iş makinalarının bölgeye sevk edildiğini, hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini söyleyerek, afetten etkilenen bölgelerdeki olumsuzlukların biran önce giderilerek, kapanan grup ve köy yollarının tekrar ulaşıma elverişli hale getirilmesi için yetkililere talimat verdi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN