Organ Bağışı ve Nakli Hakkında Her Şey

Vali Harun Sarıfakıoğulları, Giresun İl Sağlık Müdürlüğü ve Samsun İl Sağlık Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen 'Organ Bağışı ve Nakli Hakkında Her Şey' konulu panele katıldı.

PAYLAŞ
KANAL28.TV - Kanal 28

 Vali  Harun Sarıfakıoğulları, Giresun İl Sağlık Müdürlüğü ve Samsun İl Sağlık Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen “Organ Bağışı ve Nakli Hakkında Her Şey” konulu panele katıldı.
 
Giresun Üniversitesi (GRÜ) Prof. Dr. A. İlhan Özdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonunda 3 Mayıs Perşembe günü saat: 10:30’da gerçekleştirilen panalin açılışında bir konuşma yapan Vali Sarıfakıoğulları, organ bağışı konusunda farkındalık yaratmak için gerçekleştirilen panale katılımdan dolayı teşekkür ederek, organ bağışı konusunda duyarlılık gösterilmesi çağrısında bulundu.
 
Vali Sarıfakıoğulları, “Ailesinde organ bağışına ihtiyaç duyan bir birey olarak sizlere seslenmek istiyorum. Bizde kısa bir süre öncesine kadar aile olarak organ bağışına ihtiyaç duyan bir aileydik. Bu durum organ bağışının ne kadar önemli olduğunu bize ve çevremize hatırlattı. İstiyoruz ki hepimiz bu konuda duyarlılık, hassasiyet gösterelim. Adı üstünde organ bağışında bağış ifadesi var üzerinde. Bizim genlerimizde var, bağışta, bulunmak hayırda bulunmak. Bizim özümüzde var. Eğer başta organ nakli ihtiyacı duyan aileler olmak üzere onların çevrelerindeki yakınları yine başta olmak üzere, bu işe hassasiyet, duyarlılık gösteren, hayır yapmak isteyen insanlar başta olmak üzere, eğer bu konuya eğilir isek, tahmin ediyorum. Birçok insanın hem yaşam kalitesi daha çok yükselecek, hem de Hak nezdinde büyük bir hayır yapmış olacağız. Çünkü bedeniniz toprak olup gidecek. Organ bağışı konusunda Diyanet İşleri Başkanlığımızın da bir sakıncası olmadığına dair fetvası var. Bu noktada hepinizden hassasiyet bekliyoruz. Ben haftanın bir gününü yaslılarımıza, ikinci gününü de hastalarımıza ayırıyorum. Aileleri bizzat evlerinde ziyaret ediyorum. Orada hastalarımız özellikle organ bağışı bekleyen hastalarımızın mağduriyetlerini ve içinde bulunduğu durumu bizzat müşahide ediyorum. Onun için lütfen elimizi uzatalım. Yaklaşık 12 yıl önce 2006 yılında bende organ bağışında bulundum. Kartımı aldım. Sizlerde lütfen bu hayırda bulunun. Bu hayır bizden hiçbir şey eksiltmiyor. Bizi yüceltir. Hak neslinde de yüceltir. İnsanlık neslinde de yüceltir. Ben hepinizin bu konuya en üst düzeyde hassasiyet göstereceğinize inanıyorum. Bunu hem bekliyor hem de inanıyorum. Çünkü bu bizim hem dinen hem de insanlığımızın mutlak gereği. Bu konuda hassasiyet gösterilmesinde duyarlılık farkındalık oluşturulmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
 
Konuşmaların ardından Samsun Organ ve Doku Nakli Bölge Koordinasyon Merkezi Sorumlusu Dr. Mehmet Kazak Organ Bağışı ve Naklinde son durumla ilgili bilgi sunarken, OMÜ Tıp Fakültesi Anestezi ve Reanimasyon Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatma Ülger de “Beyin Ölümü” hakkında açıklamalarda bulundu.
 
Panelin son kısmında Giresun Müftüsü Muhittin Oral “Organ Bağışının Dini Yönü” nü anlattı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN