Muhtarlar Sorun Ve İsteklerini Aktardılar

PAYLAŞ
KANAL28.TV - Kanal 28

Vali Harun Sarıfakıoğulları, İlimiz merkeze bağlı köy ve mahalle muhtarları “19 Ekim Muhtarlar Günü” dolayısıyla Valilikte ağırlandı.

19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla düzenlenen tören Valilik önündeki Atatürk Anıtına çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Törenin ardından ilimiz merkeze bağlı 33 mahalle ve 53 köy muhtarı Valilik Toplantı Salonunda Vali Sarıfakıoğulları ile bir araya geldi.

Muhtarlara hitaben kısa bir konuşma yapan Vali Sarıfakıoğulları, 19 Ekim’in “ Muhtarlar Günü" olarak ilan edildiğini belirterek, “Muhtarlar gününüz  kutlu olsun. Sizlerle bir arada olmanın mutluğunu ifade etmek istiyorum. Biz hep beraberiz. Amacımız vatandaşın sorunlarını çözmek arzusudur. Bu nedenle sizler bizim gözümüz, kulağımız, elimiz, ayağımızsınız. Bu nedenle sizlere müteşekkirim. Bizde imkânlarımız ölçüsünde, sorunun sahamıza intikali halinde meseleleri çözmeye çalışıyoruz. Bazı konular idareden çok yargının alanına da girebiliyor. O konuda da kayıtsız kalmıyoruz. Eğer vatandaşımızın sorununa, çözüme katkı sunacağını düşündüğümüz  bir tasarruf söz konusu olacaksa üzerimize düşeni yapıyoruz.  Bu vesileyle hem ilimizde huzurun güvenliğin tesisinde hem de alt yapının gelişmesinde takip ve kabiliyetini kullanarak bize yardımcı olan siz değerli muhtarlarımıza teşekkür ediyorum. Sizlerin varlığı bizleri de güçlü kılıyor.  Bu nedenle tekrar gününüzü kutluyorum.

Bu sabah ayrıca saat 09:00 sıralarında ilimizden hareket eden özel harekat birliğimiz ilgili birimlerine ulaştılar. Benim bir memleketimden,  görev yaptığım Giresun’dan diğer memleketim olan Kilis’e vardılar. Allah onların ve tüm güvenlik mensuplarımızın yardımcısı olsun. Memleketimiz çok güçlü bir yapıya sahiptir. Binlerce yıllık bir devlet kültürümüz var. Bizim gerek terör örgütlerine gerekse bunlara destek veren uzantılarına pirim vermemiz asla söz konusu olamaz. Bu topraklarda huzur içinde yaşamanın yolu ne ise bunun gereklerini yerine getireceğiz ülke olarak.  Şehadet mertebesine ulaşan askerlerimize  Yüce Allahtan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Yine oradaki sivil şehitlerimize de rahmet diliyorum. Biz bu aziz ve mübarek toprakların üzerinde yaşamanın gerekleri ne ise yerine getirmeye sonuna kadar kararlıyız. ” dedi.

Kendilerine karşı gösterilen ilgi ve alakadan dolayı Vali Sarıfakıoğulları’na teşekkür eden muhtarlar, köy ve mahallelerinde karşılaştıkları sorun ve isteklerini aktardılar.

Muhtarlar Günü kutlamalarında, İl İdare ve Denetim Müdürü Ali Bilen de hazır bulundu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN