Liman Farklı Seviyeli Kavşağı Temel Atma Töreni

 Vali  Mehmet Fatih Serdengeçti, Giresun Liman Farklı Seviyeli Kavşağı Temel Atma Törenine katıldı. 8 Mart Cuma günü bir dizi açılış ve programa katılmak üzere Giresun'a gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanı  Mehmet Fatih Kacır ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı   Abdulkadir Uraloğlu da temel atma töreninde yer aldı.

PAYLAŞ

 

Giresun Liman Mevkii’nde gerçekleştirilen temel atma töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.

Protokol konuşmalarıyla devam eden törende, Karayolları Genel Müdürü Ahmet Gülşen ve Giresun Belediye Başkanı Av. Aytekin Şenlikoğlu’nun ardından  Vali  Mehmet Fatih Serdengeçti, bir konuşma gerçekleştirdi.

VALİ SERDENGEÇTİ: “KAVŞAK PROJESİ HEM İLİMİZ HEM DE KARADENİZ SAHİL YOLU ULAŞIMININ CAN DAMARLARINDAN BİRİ OLACAKTIR.”

Vali Serdengeçti, konuşmasında “Öncelikle Sayın Bakanlarımızı mavi ve yeşilin destansı şehri güzel Giresun’umuzda ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyduğumuzu ifade ederek hoş geldiniz diyor ve sizleri saygıyla selamlıyorum.

Şehrimiz için oldukça önemli olan Giresun Liman Farklı Seviyeli Kavşağı Temel Atma Töreni’ni gerçekleştiriyor olmanın heyecan ve gururunu hep birlikte paylaşıyoruz.

İlimizde Giresun Limanına ve şehir merkezine ana giriş hemzemin kavşak ile sürdürülmekte olup, bu lokasyonda artan trafik yoğunluğu uzun araç kuyruklarına ve bazen de kazalara sebebiyet verebiliyordu.

Özellikle Giresun Limanında ihracat sevkiyatına başlanılmasıyla birlikte kavşaktaki yoğunluk etkisini daha da hissettirdi.

Bu anlamda battı-çıktı olarak tasarlanan Kavşak Projesi hem ilimiz hem de Karadeniz Sahil Yolu ulaşımının can damarlarından biri olacaktır.

Sayın Bakanlarımızın yakın ilgi ve destekleriyle tamamlanacak olan bu projeyle kesintisiz, keyifli, konforlu, güvenli ve yüksek standartlı ulaşıma kavuşacak ve ticari ile lojistik açıdan da hatrı sayılır bir hareketlilik kazanacağız.

Sayın Cumhurbaşkanımızın riyasetinde Giresun’umuzun çehresini değiştiren bu büyük yatırımlar, geleceğe daha umutla bakmamızı sağlıyor. Biz inanıyoruz ki önümüzdeki yıllarda sanayi, ulaşım, altyapı, tarım, turizm gibi alanlarda bir cazibe merkezi olacağız.

Cumhuriyetimizin ikinci asrına başladığımız Türkiye Yüzyılında hayata geçirilen ve bizler için iftihar kaynağı olan her eser, her proje; şüphesiz ülkemizin daha da büyümesi için güçlü bir kaldıraç görevi üsteleniyor. İlimiz için kritik önemi haiz bu güzide yatırımı bizlere kazandıran başta Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Bakanlarımız olmak üzere Değerli Milletvekillerimize, Belediye Başkanımıza, Karayolları Genel Müdürümüze ve tüm emeği geçenlere hemşehrilerimiz adına şükranlarımızı sunuyorum.

Bu vesile ile Bakanlık Teşkilatımızdan yüklenici firmaya, mühendisimizden işçimize kadar herkese de muvaffakiyetler diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Vali Serdengeçti’nin konuşmalarının ardından Sanayi ve Teknoloji Bakanı  Mehmet Fatih Kacır, törende bir konuşma gerçekleştirdi.

BAKAN KACIR: “KARADENİZ’İN DÜNYAYA AÇILAN KAPISI SAHİL YOLUMUZU RAHATLATACAK KAVŞAK PROJESİNİN TEMELİNİ ATIYORUZ.”

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, konuşmasında “Giresun Liman Farklı Seviyeli Kavşağı Temel Atma Töreni’nde siz değerli hemşehrilerimle bir arada olmaktan büyük mutluluk duyuyor, hepinizi sevgi, saygı, muhabbetle selamlıyorum.

Baba yurdum, ata ocağım Giresun’umuza bugün yeni bir hizmeti daha kazandırmanın gururunu yaşıyoruz.

Kazandırdığımız eser ve hizmet kervanına bugün yeni bir projeyi daha ekliyoruz.

Karadeniz’in dünyaya açılan kapısı sahil yolumuzu rahatlatacak kavşak projesinin temelini atıyoruz.

Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ‘Yol medeniyettir’ anlayışıyla 22 yıldır ülkemizin dört bir yanında ulaşım altyapımızı güçlendiriyoruz…

16 yılda sadece yüzde 40’ı tamamlanan Karadeniz sahil yolunun yüzde 60’ını 4 yılda bitirdik, Karadeniz’in ulaşım çilesine son verdik…

Tabii Giresunumuzun gelişmesiyle beraber sahil yolumuzda, ihtiyaca göre yeni projeleri hayata geçiriyoruz.

Bu kapsamda; Karadeniz Sahil Yolumuzda trafiğin kesintisiz akması, şehir merkezi ve liman bölgesine ulaşımın daha rahat ve konforlu şekilde sağlanması için Giresun Limanı Farklı Seviyeli Kavşağı’nı projelendirdik.

Bölgede trafik akışını hızlandırarak daha hızlı, güvenli ve konforlu ulaşıma imkân tanıyacak bu projeyle Giresun şehir merkezine ve Giresun Limanı’na ticari ve lojistik hareketlilik kazandırıyoruz…

Ulaştırma projeleriyle olduğu gibi yatırım teşvikleriyle, sanayi alanlarıyla, KOBİ’lerimize sağladığımız imkânlarla ve bölgesel kalkınma projelerimizle Giresun’umuzu Türkiye Yüzyılı’nın parlayan yıldızı haline getiriyoruz…

Giresun’umuza 3 yeni organize sanayi bölgesi, 1 teknopark, 1 Ar-Ge merkezi kazandırdık.

Bakanlık olarak sağladığımız 1,7 milyar lira finansmanla bugüne gelen organize sanayi bölgelerimizde 5 binin üzerinde yeni istihdam oluşturduk.

Ayrıca, Giresun’umuza beşinci organize sanayi bölgesini de kazandırmak üzere çalışmalarımıza başladık…

Sözlerime son verirken Giresun’umuzun trafiğine nefes aldıracak bu proje için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımıza teşekkürlerimi sunuyorum.

Projenin Giresun’a, hemşehrilerime hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Sizleri sevgi, saygı ve muhabbetle selamlıyorum. Kalın sağlıcakla…” sözlerine yer verdi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mehmet Fatih Kacır’ın konuşmalarının ardından son olarak Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Abdulkadir Uraloğlu söz aldı.

BAKAN URALOĞLU: “PROJEMİZ İLE ZAMANDAN 322 MİLYON LİRA, AKARYAKITTAN 8 MİLYON LİRA OLMAK ÜZERE YILLIK TOPLAM 330 MİLYON LİRA TASARRUF EDECEĞİZ.”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Abdulkadir Uraloğlu, konuşmasında “Fındığın başkenti Giresun’da, Giresun Liman Farklı Seviyeli Kavşağı temel atma töreni vesilesiyle sizlerle bir araya gelmekten büyük memnuniyet duyuyorum…

Yapım çalışmalarını başlatmak üzere bir araya geldiğimiz Giresun Liman Farklı Seviyeli Kavşağı, ilimizin karayolu ağını güçlendirecek ve şehir içi trafiğini rahatlatacak çok önemli bir karayolu projemizdir.

Bildiğiniz üzere Karadeniz Sahil Yolu; doğudaki Kafkas ülkeleri, Türk Cumhuriyetleri, Orta Asya ve Rusya ile batı arasında karayolu bağlantısının sağlanması bakımından büyük önem arz ediyor.

Tarihi İpek Yolu güzergahında yer alan Sahil Yolumuz, aynı zamanda Karadeniz Bölgesi’nin dünyaya açılan kapısı konumundadır.

Pek çok il, ilçe, belde ve limanı bağlayan yolumuz, bölge ekonomisine de büyük katkı sağlamaktadır.

Burada yaşanan trafik yoğunluğunu dikkate alarak güzergâh üzerinde ihtiyaç duyulan noktalarda ilave köprülü kavşaklar yapmaya da devam ediyoruz.

Bu kapsamda da günlük ortalama 32.500 aracın geçiş yaptığı güzergahta yaşanan trafik yoğunluğu ortadan kaldırılacağız.

Bu noktada Karadeniz Sahil Yolu’na, şehir merkezine ve Limana hızlı, güvenli ve konforlu ulaşım tesis edecek;

Giresun Liman Farklı Seviyeli Kavşağı’nı projelendirdik.

1,6 km uzunluğundaki projemizle; mevcut sahil yolunu altgeçide alarak yüksek standartlı ve konforlu bir geçiş sağlayacağız.

Kavşağın kullanıma alınmasıyla, bölgede ki sinyalizasyon sistemini de devre dışı bırakarak trafiğin dur-kalk yapmaksızın akışını gerçekleştireceğiz.

Böylece projemiz ile zamandan 322 milyon lira, akaryakıttan 8 milyon lira olmak üzere yıllık toplam 330 milyon lira tasarruf edeceğiz.

Çevreye zarar veren araçların karbon emisyonunu da 610 ton azaltarak doğanın korunmasına katkı sağlayacağız.

Şimdiden hayırlı uğurlu olsun…

İlmek ilmek işlediğimiz projelerimizle Giresun’u geliştirmeye, güçlendirmeye, refah seviyesini arttırmaya devam edeceğiz.

Bu düşüncelerle Giresun Liman Farklı Seviyeli Kavşağımızın şimdiden Giresun başta olmak üzere tüm bölge illeri ve ülkemiz adına hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.

Sağlıcakla kalın, Allah’a emanet olun.” cümlelerini kullandı.

Törende konuşmaların ardından temel atma töreni gerçekleştirildi ve protokol üyeleri tarafından altyapı çalışmalarının başlaması için sembolik olarak ilk kazma vuruldu. Bu anlamlı etkinlik, bölgedeki altyapı gelişimine yönelik atılan önemli bir adım olarak kayda geçti.

Temel atma törenine Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı  Sayın Abdulkadir Uraloğlu başta olmak üzere  Vali Mehmet Fatih Serdengeçti, Giresun Milletvekilleri Prof. Dr. Nazım Elmas, Ali Temür ve Ertuğrul Gazi Konal, Giresun Belediye Başkanı Av. Aytekin Şenlikoğlu, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can ve il protokolü katıldı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN