Kursiyerler Belgelerini Aldı

PAYLAŞ
KANAL28.TV - Kanal 28

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan himayelerinde başlatılan “Okuma-Yazma Seferberliği” kapsamında ilimiz Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde açılan okuma yazma kursuna devam eden kursiyerler eğitimlerini başarıyla tamamlayarak, okur yazar belgelerini aldı.
 
Vali Yardımcısı Metin Maytalman’ın katılımıyla 03 Mayıs Perşembe günü saat 14.00’de Giresun Merkez Halk Eğitim Merkezinde açılan okuma yazma kurslarını başarıyla tamamlayan kursiyerler için  Okur-Yazar Belgeleri Dağıtım Töreni düzenlendi.
 
En temel insan haklarından olan okuma yazma becerisini çeşitli nedenlerle edinememiş yetişkinlerimizi ve çok değerli büyüklerimizin okur yazar olmalarının mutluluğunun yaşandığı törende okumayı öğrendim diyerek süreci tamamlayan kursiyerlerden bundan sonra da okumaya devam edeceklerinin sözü alındı.
 
Giresun Halk Eğitim Merkezince okuma yazma kurslarıyla ilgili yapılan çalışmaları hakkında bilgi verilen törende,Ana Kız Okuldayız Okuma yazma Kampanyasının başladığı 2008 yılında ilimizde 47.639 okur yazar olmayan vatandaşımız olduğu kaydedilerek, “Bu rakam %14,5 e tekabül ediyordu. Kampanya sonunda bu rakam 2012 yılı itibariyle 22.753'e düştü. Oran olarak da % 6,74 e yükseldi. Bu kampanya için kaynak oluşturan 2016 TÜİK verilerine göre de ilimizde 21787 kişi ile % 5,98 okuryazar olmayan nüfus vardır. İlimiz merkezinde ise 4391 okumaz yazmaz nüfus ile %4,04 okumaz yazmazımız vardır.
 
1 şubat tarihini baz aldığımızda il merkezimizde bugüne kadar 1879 kişiye, il genelinde de 7468 kişiye ulaşılmıştır. Bu rakam da il merkezimizin toplam okumaz yazmazının %42,8'ini oluşturmaktadır. Bu Çalışmalarda gönüllü olarak eğitimcilerimiz görev alarak neredeyse hane hane geziler yapmışlardır” denildi.
 
Bilgilendirmenin ardından okur- yazar olan kursiyerlere belgeleri Vali Yardımcısı Metin Maytalman tarafından verildi.


 

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN