Kale Mahallesi'nde Kentsel Dönüşüm

Giresun il merkezine bağlı Kale Mahallesinde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından Kentsel Dönüşüm çalışmalarına başlandı.

PAYLAŞ
KANAL28.TV - Kanal 28

Giresun il merkezine bağlı Kale Mahallesi’nde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından “Kentsel Dönüşüm” çalışmalarına başlandı.
 
Giresun İli, Merkez İlçe, Kale Mahallesi sınırları içerisinde bulunan 36 Bin100 m2’lik alan Bakanlar Kurulu’nun 21 Ekim 2013 tarih ve 2013/5511 sayılı kararına istinaden 2 Kasım 2013 tarih ve 28809 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak riskli alan ilan edilmişti.
 
Söz konusu alan ile ilgili olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kontrollüğünde jeolojik-jeoteknik etüt çalışması yapılarak, 31 Mart 2017 tarihinde Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü tarafından onaylanmıştır.
 
Çevre ve Şehircilik Bakanlığının 10 Ocak 2018 tarih ve 7162 sayılı yazısı doğrultusunda ihale yetkisi Giresun Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne verilmiş olup, söz konusu alan ile ilgili olarak çalışmalara başlandı.
 
Giresun Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından ilk etapta; “Hak Sahipliği Tespiti ve Gayrimenkul Değerleme Çalışmalarının Hazırlanması, İmar Planlarının Hazırlanması, Kentsel Tasarım Projesinin Hazırlanması, Matematiksel ve Finansal Modelin Oluşturulması ve Hak Sahipleri ile Uzlaşma Süreci” olmak üzere toplam 5 iş kalemi için ihale hazırlıkları başlatılmıştır.
 
Hazırlanan yaklaşık maliyet çalışması sonucunda ihale ödeneği Giresun Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne gönderilen söz konusu alanda öncelikle konutları bulunan vatandaşlarımızın tapu bilgileri esas alınarak “Hak Sahipliği Tespit Çalışmaları” yapılacaktır.
 
Kentsel Dönüşme tabi alanda bulunan hak sahiplerine 6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun kapsamında kira yardımı veya kredi desteği verilecektir.
 
Kentsel Tasarım Projesi aşamasında yeni yapılacak olan konut ve diğer binaların çalışma alanı içindeki “Tescilli Bölge” olan eski Zeytinlik Mahallesindeki konutların geleneksel plan tiplerine, yöresel mimariye uygun olacak şekilde ve yine bölgenin mevcut yapı dokusuna uygun taş ve ahşap malzemeler kullanılarak yapılması planlanmaktadır. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN