Türkiye

Türkiye Haberleri

2016 Fındığı İçin Kritik Açıklama

Giresun’da yaşanan don ve fırtına sonrası üretici 2016 yılı fındık sezonundan umudunu kesti. 2016 fındık sezonun başlamadan bittiğini ifade eden Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, “Önce zirai don, sonra fırtına derken ürün yok denilecek kadar az. Bir ocakta 3-5 fındık ancak var. Bir dalda fındık görebilmek için mercek lazım, fındık üreticisini zor ve kıt bir sezonun bekliyor” ifadelerini kullandı.

Okullarda Kuru Üzüm Dağıtım Kararı

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Bakanlar Kurulu’nun aldığı okullarda kuru üzüm dağıtılmasıyla ilgili kararı, sağlıklı beslenme açısından çocuklar; piyasanın hareketlenmesi açısından da üreticiler için önemli bulduklarını ve desteklediklerini bildirdi.

Niğde'de 4.1 Büyüklüğünde Deprem!

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden verilen istatiklere göre, saat 14.11'de Niğde Çamardı'da 4.1 büyüklüğünde meydana geldi.

Fındıkta Nelere Dikkat Edilmeli?

Trabzon Ticaret Borsası tarafından Fındık kozalak akarı ile ilaçlı mücadelenin yapılabileceği belirtildi. Ocak başına ortalama 30 kozalak var ise yeni sürgünlerde dipten itibaren 3’üncü yaprak geriye devriliyorsa, hemen ilaçlanma yapılması gerektiği üzerinde duruldu.

Meteoroloji Hava Sıcaklıkları Artıyor!

Meteoroloji'den yapılan değerlendirmelere gör Halen, ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının, hafta sonuna kadar daha da artacağı ve mevsim normallerinin 6 ila 12 derece üzerinde seyredeceği beklenmektedir.

Nusaybin'de Çatışma 2 Şehit

04 Nisan 2016 Pazartesi günü Mardin ili Nusaybin ilçesinde devam eden operasyonlar esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı saldırı sonucu iki kahraman silah arkadaşımız ağır yaralanmış, derhal hastaneye sevk edilmişler ancak hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuşlardır.

Giresun ve Ordu'da Fındığı Don Vurdu

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, yaptıkları ilk tespitlere göre, gerçekleşen don riskinin meyve ağaçlarında açan çiçeklere verdiği zararın boyutları konusunda şu bilgileri verdi:

Yalancı Bahar Fındığı Etkiledi

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar,Ziraat Odalarından aldıkları bilgilere göre, önemli meyve üretici illerinden Isparta, Karaman, Bursa, Bilecik, Sakarya, Balıkesir, Çanakkale, Düzce illeri başta olmak üzere genel olarak çoğu ilde erik, kiraz, şeftali, nektarin, badem, ceviz, armut, elma, kayısı, fındık gibi meyve ağaçlarının erken uyandığını ve erken çiçeklenme gerçekleştiğini bildiren Bayraktar, şunları kaydetti:

1 - 7 Nisan Kanser Haftası

Kanser, dünya genelinde giderek artan bir sağlık problemidir. Yeniyayımlanan dünya kanser istatistiklerine göre; ölüm nedenleri arasında ilk sırada yer almaktadır. Dünya’da toplam 14,1 milyon yeni kanser vakası gelişmiş ve 8,2 milyon kansere bağlı ölüm gerçekleşmiştir. Kanserde benzer seyir devam ettiği takdirde 2030 yılına gelindiğinde yıllık 22 milyon yeni vaka ortaya çıkması, yani 2008 verilerine göre yeni vakalarda yüzde 75 artış olması beklenmektedir.

Acı Haber Giresun'a Düştü

Mardin’in Nusaybin ilçesinde, güvenlik güçlerinin gerçekleştirdiği operasyon sırasında bir binada meydana gelen patlamada 6 güvenlik görevlisi şehit oldu. alınan bilgilere göre meydana gelen patlamada hayatını kaybeden güvenlik güçlerinden biri Eynesil nüfusuna kayıtlı Uzman Çavuş Bekir Kelleci olduğu ğrenildi..

Ege Denizi'nde Deprem!

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi Başkanlığından verilen istatistiklere göre, Ege Denizi açıklarında, saat 17.30′da 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem 9.48 km derinlikte oluştu...

İç Sularda Avlama Yasağı Başlıyor!

İlimiz sınırları içerisinde kalan iç sularda 1 Nisan-1 Temmuz 2016 tarihleri arasında Sazan ve Yayın balıklarının avcılığı yasaklanıyor, Giresun Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan açıklama şöyle;

Marmara Denizinde Deprem

Kandilli Rasathanesinden verilen istatistiklere göre Marmara Denizinde akşam saat 20.23′ sıralarında 3.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Meteoroloji'den Zirai Don ve Yağmur Uyarısı!

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre Orta Ve Doğu Karadeniz'de Havaların Çok bulutlu ve aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Trabzon, Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması beklenen yağışların, kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görüleceği tahmin ediliyor. Bu gece ve yarın (Salı) sabah saatlerinde iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte zirai don olayı bekleniyor.

Meteoroloji, Zirai Don Uyarısı Yaptı

Meteoroloji,Genel Müdürlüğü'nden zirai don olayı beklendiğinden tarımsal faaliyetlerle uğraşan üreticilerin tedbirli ve dikkatli olmaları gerektiği belirtildi....

Ziraat Odaları'ndan Fındık Üreticilerine Uyarı!

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, fındıkta alan bazlı gelir desteği ile yağlı yağlı tohumlu bitkiler fark ödemesi ve sözleşmeli üretim desteği başvurularının 1 Nisan 2016’da sona erdiğini hatırlatarak, üreticilerden, yaşanabilecek yoğunluğu dikkate alarak başvurularını son güne bırakmamalarını istedi.

Meteoroloji: Kuvvetli Yağış Bekleniyor!

Meteoroloji'den Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin büyük bir bölümünde yağmur ve sağanak, Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ile İç ve Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda sabah ve gece saatlerinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde görülecek yağışların; öğle saatlerinde Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde, akşam saatlerinde Ordu ve Giresun çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

1677 Sözleşmeli Personel Alımı Yapılacak

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Bakanlığa yapılacak sözleşmeli personel alımıyla ilgili aşağıdaki açıklamayı yaptı:

Toplam 1112 haber.