Görele'de Kemençe ve Horon Festivali Yapıldı

PAYLAŞ
KANAL28.TV - Kanal 28

Görele Belediyesi tarafından bu yıl 12.si düzenlenen “Görele Kemençe ve Horan Festivalimiz son gününde de kemençe ve horana doyurdu.
Görele Belediyesi tarafından bu yıl 12.si düzenlenen Uluslararası Kemençe ve Horan Festivali amacına ulaşarak, Kemençenin doğduğu toprakların Görele olduğu bir kez daha tescillendi.
Görele Meydanında önemli seslerin sahne aldığı festivalimizde vatandaşlarımız geniş halkalar oluşturarak, gecenin geç saatlerine kadar eğlendiler. Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, eşi Fatmagül Erener ile birlikte vatandaşlarımıza eşlik etti. 
Belediye Başkanı Tolga Erener, bu yıl 12.sini düzenlediğimiz Kemençe ve Horan Festivalinde vatandaşlarımızla ve hemşehrilerimizle bir arada olmakta gurur ve onur duyduğunu belirterek, "Kemençe ve Horan Festivaliyle sizlerle bir araya gelerek cem olduk. Allah'ım birlik ve beraberliğimizi bozmasın. İlçemizin kültürlerini en iyi şekilde tanıtmaya devam ediyoruz. Kemençeyi anavatanında yaşatmaya çalışıyoruz. Artık Kemençe ve Horan Festivali Görele’den başka hiçbir yerde yapılamayacak. Kemençe ve Horan Festivali Görele’ye özgü bir festivaldir ve ismimizin telif hakkını aldık. İlçemize özgü doğal tat olan Görele Dondurmamızı tescilledik. Yakın zamanda Çavuşlu ekmeğimizin de tescilliyoruz. Bununla alakalı çalışmalarımız devam ediyor. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Buraya geldiniz, katıldınız, heyecanımıza ortak oldunuz" dedi.
Görele Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş ise, festivalde emeği gecen herkese teşekkür ederek, "Muhteşem bir festival, muhteşem bir kalabalık. İlk defa bir enstrümana festival düzenleyerek, bu kadar değer verildiğini bir ilçede görüyorum. Sanat ve sanatçının yaşatıldığı, kültürüne son derece bağlı bir ilçede görev yapmaktan da ayrı bir gurur duyuyorum" dedi.
Başta Kemençenin yaşayan kültür mirası kemençe üstadımız Katip Şadi olmak üzere, önemli isimlerin sahne aldığı festivalimizde yer yerinden oynadı. Görele'nin kemençe ve horana doyduğu festivalimiz, muhteşem havai fişek gösterisinin ardından sona erdi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN