Giresun Lezzetleri Şenliği

PAYLAŞ
KANAL28.TV - Kanal 28

Giresun lezzetlerini koruma altına almak, tanıtmak ve yemek kültürümüze sahip çıkmak amacıyla düzenlenen ve 3 gün sürecek olan “Giresun Lezzetleri Şenliği” ilk gün düzenlenen etkinliklerle start aldı.
 
Giresun Valiliğimizin himayelerinde; İl Özel İdaresi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Giresun Turizm Altyapı Hizmet Birliği, Ticaret ve Sanayi Odası ve GESOB’un katkı ve koordinasyonu ile düzenlenen “Giresun Lezzetleri Şenliği” 28 Eylül Cuma günü saat 13:30’da gerçekleştirilen “Şenlik Yürüyüşü” kortejiyle başladı.
 
Sayın Valimiz Harun Sarıfakıoğulları’nın da katılımıyla Debboy Mevkiinden Giresun Gemilerçekeği Mahallesi Yalı Mevkiinde bulunan Botanik Bahçe’ye kadar gerçekleştirilen yürüyüşün ardından, şenliğin açılış konuşmasını yapan Vali Sarıfakıoğulları, yeşilin, mavinin ve grinin en güzel tonlarını bünyesinde barındıran güzel şehrimize hizmet etmekten büyük gurur duyduğunu söyledi.
 
VALİ SARIFAKIOĞULLARI “MAVİ GÖLÜ, BU MEMLEKETİN EN ÖNEMLİ MARKASI HALİNE GETİRECEĞİZ”
 
Vali Sarıfakıoğulları “Bu şenliği, 2017 yılı içerisinde 234 bin kişinin ziyaret ettiği ilimizin tanıtımına katkı sunmak için düzenledik. Beklentimiz, bu sayı bu yıl inşallah 300 bin olacak, 2023 için ise hedefimiz 500 bin kişidir. İlimizi daha fazla tanıtmak, daha fazla dünyaya açmak amacıyla çok değerli çalışma arkadaşlarımla bu güzel şenliği ortaya çıkardık. Turizm pastasından alacağımız pay gerçekten tanıtımla birebir orantılı. Bu noktada gerek şehir merkezinde, gerek gerçekten eşi ve benzeri olmayan yerler olan yaylalarımızda turizm tesisleri inşa etmek suretiyle, alt yapısı ihale aşamasında olan butik otel tarzında en az 10 otel inşa edeceğiz.
 
Yine sadece Kuzalan’da Mavi Göl’e Kurban Bayramında 9 gün süresince gelen ziyaretçi sayımız yaklaşık 24 bin kişi. İnşallah önümüzdeki hafta Mavi Göldeki altyapı çalışmamız tamamlanacak. İlk dilimde 1 milyon, önümüzdeki yılda en az bu kadar yatırım yaparak inşallah hep beraber Mavi Gölü bu memleketin en önemli markası haline getireceğiz.
 
Bu konuda kültürel değerlerimizin özellikle tanıtılması ve genç kuşaklara aktarılması noktasında bize bu üç günlük şenlikte bizden birileri de eşlik ederek katkı sunacak. Yine şenliğin akşam programlarında yine bizden olan çok becerikli, kardeşlerimizle beraber bir arada olacağız. İnanın inşallah önümüzdeki yıl ve yıllarda Belediyemizin de katkılarıyla uluslararası bir kimliğe taşıyacak ve biz ismimizi bütün dünyaya Allah’ın izniyle duyuracağız. Bunu hep beraber birlik ve beraberlik içinde aynı hedefe odaklanarak gerçekleştireceğiz.
 
VALİ SARIFAKIOĞULLARI “GİRESUN ADASI’NDA DA BİR TAKIM YATIRIMLARA GİRİŞECEĞİZ”
 
Giresun Adasıyla ilgili imar planının Kültür ve Turizm Bakanlığınca yapılmasına müteakip Giresun Adası’nda da bir takım yatırımlara girişeceğiz. Giresun Ada’mızda çok yoğun bir turizm potansiyeline sahip olacak ve bunu gelen misafirlerimizle paylaşmış olacağız. Hali hazırda 30 binin üzerinde vatandaşımızda Giresun Ada’mızı ziyaret etmektedir. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Çok önemli bir potansiyeli harekete geçirme adına herkes sorumluluk bilinci içerisinde çalışıyoruz. Şenliğimizin ilimize, bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Hepinize katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 
MİLLETVEKİLİ ÖZTÜRK “GİRESUN’UN BU SIRA DIŞI OLAN LEZZETLERİNİ TANITMAK LAZIM”
 
Yemekle ilgili ilimizde birçok etkinlik yapıldığını ama il kez bu kadar geniş kapsamlı bolca misafirin olduğu bir etkinlik yapıldığını belirten Giresun Milletvekili Av. Sabri Öztürk’de emeği geçenlere teşekkür ederek; “Giresun hem denizi hem doğası ve yaylalarıyla beraber hem tarihi bir geçmişi var zengin bir kültürü var. Dolayısıyla marka değeri olarak olduğundan çok daha fazla olması gereken bir şehir. Şehirlerin marka değerlerini yükseltmek için şehrin yemeklerinin de o geleneksel tatlarının da tanıtılması gerekiyor. Giresun’un o kadar çok lezzetleri var ki, Giresun’un bu sıra dışı olan lezzetlerini tanıtmak lazım. Bu lezzet şenliği bir başlangıç olsun” dedi.
 
MİLLETVEKİLİ AYDIN “GİRESUN ÇOK DAHA GÜZEL YAŞANILABİLİR BİR ŞEHİR HALİNE GELECEKTİR”
 
Giresunluların sadece sebze ağırlıklı yiyecekler yiyen vejetaryen olarak tanımaması gerektiğini belirterek konuşmasına başlayan Giresun Milletvekili Av. Kadir Aydın’da “Sis Dağı’nın dumanı hafta sonu yapılan yayladaki mangallardan ızgaralardan olsa gerek.  Bir insanın ihtiyacı bir şehrin ihtiyacıdır. Bir şehirde bir insanın ihtiyacını karşılayabilecek bütün yatırımlar varsa orası gerçek anlamda bir şehir demektir. Onun için parkıyla, gezi alanlarıyla ihtiyaç giderecek tesisleriyle, otelleriyle, fabrikasıyla hepsiyle bir bütün olduğumuzda Giresun çok daha güzel yaşanılabilir bir şehir haline gelecektir.  Zaten coğrafya olarak çok güzel bir yerdeyiz.  Denizimiz, yaylamız, kumsalımız, ırmağımız, her şeyimiz var. Adeta Kutsal kitaplarda tarif edilen cennet Giresun olarak tarif ediliyor. Onun için bize düşen bu güzellikleri başka insanlara tanıtmak onları ağırlamak misafir etmek ve Giresun’umuzun marka değerini yükseltmek.  Bu konuda emeği geçenlere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
 
BELEDİYE BAŞKANI AKSU “VEJETARYEN MUTFAK ÇALIŞMAMIZ VAR”
 
Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu’ da yaptığı konuşmasında “Giresun olarak ülkemizde vejetaryen mutfakta 180’in üzerinde yiyeceğimiz olan bir kentiz. Giresun Belediyesi olarak bu etkinlikte daha fazla etkin olmayı isterdik. İnşallah bu birincisiydi, ikincisinde daha etkin olacağız. Bizimde Avrupa Birliğiyle ilgili bir projemiz vardı. Yunanistan, Bulgaristan, Gürcistan ve Türkiye’yle ilgili. Vejetaryen mutfak çalışmamız var. Sonuçlarını yavaş yavaş alıyoruz ve gerçekten bölgemizdeki bu mutfağımızın tanıtımı olur. Şenliğimizde emeği geçenlere başta Sayın Valimiz olmak üzere teşekkür ediyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.
 
Protokol konuşmaları sonrası Botanik Bahçe’deki yemek stantlarının gezen Vali Sarıfakıoğulları, şenliğin ilimiz yemek kültürünün tanıtımına katkı sağlamasını dileyerek, emeği geçenleri kutladı.
 
Giresun Lezzetleri Şenliği’nin ilk gününde en fazla ilgi çeken etkinliklerden biri de 4 metre çapında ki “DEV Giresun Yağlısı” gösterisi olurken, etkinliğin gündüz bölümü değişik sunumlarla devam etti.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN