Giresun'da Gören Göz Cihazları Verildi

Gören Göz başvurusunda bulunan görme engellilere gören göz cihazları 24 Mayıs Perşembe günü Vali Harun Sarıfakıoğulları tarafından verildi.

PAYLAŞ
KANAL28.TV - Kanal 28

Gören Göz başvurusunda bulunan görme engellilere gören göz cihazları 24 Mayıs Perşembe günü   Vali  Harun Sarıfakıoğulları tarafından verildi.
 
Görme engellilerin bilgi çağının getirdiği yeniliklerden faydalanabilmeleri için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı işbirliği ile başlatılan ve görme engellilerin gitmek istedikleri yere ulaşmalarını sağlayarak bağımsız hareket edebilmelerine destek olmak amacıyla yürütülen Gören Göz Projesi 2018 yılı kapsamında yeniden başladı.
 
7 Mayıs 2018 tarihinden itibaren Aile ve Sosyal     Politikalar İl Müdürlüklerine ön başvuruda bulunarak başvuruları kabul edilen vatandaşlarımıza gören göz cihazlarını veren Vali Sarıfakıoğulları, görme engellilerin yaşamlarını kolaylaştıracak olan gören göz cihazlarını iyi günlerde kullanmalarını diledi.
 
Gören göz cihazı görme engellilerin ulaşmak istedikleri yere sesli komutlar yardımıyla yürüyerek veya toplu taşıma araçlarını kullanarak gidebilmelerine yardımcı olmak amacıyla tasarlandı. Gören Göz cihazları sahip olduğu navigasyon özelliği sayesinde görme engellilerin erişilebilirliğini kolaylaştırmak üzere tasarlandı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN