Fidanlar Toprakla Buluştu

PAYLAŞ
KANAL28.TV - Kanal 28

Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, “Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası” dolayısıyla  Bulancak Sarayburnu Camii bahçesinde gerçekleştirilen fidan dikim törenine katıldı.
 
Dünya Ormancılık günü dolayısıyla Bulancak Sarayburnu Cami Bahçesinde gerçekleştirilen fidan dikim programında, Cumhurbaşkanlığı Külliyesine canlı bağlantı yapılarak, Külliyede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla fidanlar toprakla buluşturdu.
 
Cumhurbaşkanlığı Külliyesine yapılan canlı bağlantıda Vali Sarıfakıoğulları, “Giresun-Bulancak’tan vatandaşlarımın saygı ve hürmetlerini arz ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanım sosyal ağaçlandırma projesi çerçevesinde Giresun ilimizde 104 ibadethane ve mezarlık ağaçlandırılmış olup önümüzdeki yıllarda da 116 adet ibadethane ve mezarlık ağaçlandırması yapılacaktır. Saygıdeğer cumhurbaşkanım, müsaadelerinizle bugün de Giresun ili Bulancak ilçesi Sarayburnu cami bahçesinin ağaçlandırılması çalışmalarını başlatmak için talimatlarınızı bekliyorum efendim” şeklinde konuştu.
 
Canlı bağlantı sonrası vatandaşlara, 1000 adet çam, 1000 adet de taflan fidanı ücretsiz dağıtıldı.
 
Giresun Orman Bölge Müdürlüğümüzce ağaçlandırma çalışmaları kapsamında Sarayburnu Camii bahçe ve çevresine; 30 adet leylandi, 30 adet pittosprum, 140 adet japon taflanı, 20 adet batı mazısı, 10 adet mavi ladin, 10 adet süs eriği, 10 adet erguvan, 15 adet altın çanak, 10 adet nandia, 100adet alev çalısı, 80 adet lavanta, 20 adet keçisakalı, 20 adet vagelya, 10 adet manolya dikildi. Ayrıca, sahaya 8 adet kameriye ve 15 adet fidanlı ahşap saksı yerleştirildi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN