Yol İnşaat Çalışmalarında Son Durum

Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, Giresun-Çaldağ-İnişdibi karayolunda yapımı devam eden yol inşaat çalışmalarını yerinde inceledi.

PAYLAŞ
KANAL28.TV - Kanal 28

Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, Giresun-Çaldağ-İnişdibi karayolunda yapımı devam eden yol inşaat çalışmalarını yerinde inceledi.
 
Vali Sarıfakıoğulları, 7 Şubat Çarşamba günü yol yapım çalışmalarının devam ettiği Giresun-Çaldağ-İnişdibi yoluna giderek, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.
 
Yetkililer tarafından verilen bilgide; yolun uzunluğunun 23,6 km olduğu ve yapım işi çalışmalarına 27 Ocak 2016 tarihinde başlanıldığını, işin bitiş tarihinin 27 Mart 2018 olarak planlandığını, şu ana kadar yolun 18,9 km’sinin sathi kaplama seviyesinde tamamlandığı ve kalan kesimler için de ikmal ihalesinin 12 Şubat 2018 tarihinde yapılacağı belirtildi. Yolun tamamlanamayan bölümlerinde kamulaştırma ile ilgili problemler yaşandığı için gecikmeler meydana geldiğini ifade eden yetkililer, yolun Giresun ayrımından itibaren ilk 3 km’sinin bölünmüş yol olarak projelendirilmiş olduğunu ve bu kesimin üst yapısının bitümlü sıcak karışımı olarak yapılacağı bilgisini verdiler.
 
Proje ile ilgili herhangi bir eksiğin bulunmadığını aktaran karayolları ve firma yetkilileri; yol güzergahında 3 adet köprünün yer almakta olduğunu ve bu köprülerin yapımının ayrı bir ihale kapsamında tamamlanarak trafiğe açıldığını, yol güzergahında tünel bulunmadığını ifade ettiler.
 
Vali Sarıfakıoğulları da yolun biran önce sağlıklı bir şekilde ulaşıma açılması için gerekli çalışmaların tamamlanarak, yapım çalışmalarının hızlandırılması talimatı verdi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN