Vali'den İncelemeler

Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları 10 Kasım Cuma günü Giresun İl Halk Kütüphanesi ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünde incelemelerde bulundu.

PAYLAŞ
KANAL28.TV - Kanal 28

Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları 10 Kasım Cuma günü Giresun İl Halk Kütüphanesi ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünde incelemelerde bulundu.
 
İlk olarak Halk Kütüphanesinde incelemelerde bulunan Vali Sarıfakıoğulları, Kütüphanenin bölümlerini gezerek  Müdür Abdülkadir Demir’den bilgi aldı.
 
Halk kütüphanelerinin, herkesin yararlanması için yazılı, basılı, görsel-işitsel her türlü bilgi kaynağını sağlayan, düzenleyen, en elverişli yararlanma ortamını sağlayarak kullanıcısına ulaştıran, bulunduğu yörenin kültürel, sosyal ve ekonomik kalkınmasına katkı sağlayan toplumsal kuruluşları olduğunu belirten Halk Kütüphanesi Müdürü Demir, ilimizde 13 ilçemizle beraber toplamda 16 halk kütüphanesi bulunduğunu, Güce ve Çamoluk ilçelerinde halk kütüphanesi bulunmadığı bilgisini verdi.
 
Ardından Giresun Müzesinde incelemelerde bulunan Vali Sarıfakıoğulları, Müze ve sergilenen eserler hakkında Müdür Hulusi Güleç’ten bilgi aldı.
 
Bugünkü adıyla Zeytinlik Mahallesinden adını alan tarihi Gogora Kilisesinin günümüzde Giresun Müzesi olarak kullanıldığını belirten Müze Müdürü Güleç, 18, yüzyılın ortalarından kalma yaklaşık 250 yıllık Ortodoks kilisesi, bölgede yaşayan Rumlar tarafından yapıldığını söyledi.  1924 yılına kadar kilise olarak kullanılan yapının, mübadeleden sonra terk edilerek 1948 yılına kadar boş kaldığını, boş kaldığı bu yıllarda büyük tahribata uğrayan yapının kısmen onarılarak 1948-1967 yıllarında cezaevi olarak kullanıldığını, 1967 yılında 1982 yılına kadar boş kalan binada tahribat devam ettiğini ve yıkılmayla karşı karşıya kaldığı halde 1982-1988 yılları arasında Kültür ve Turizm Bakanlığınca restore edilen kilisenin 1988 yılında müze olarak hizmete açıldığı bilgisini verdi.
 
Müzenin haftanın her günü saat 08:00-17:00 saatleri arasında ziyaretçilere açık olduğunu sözlerine ekleyen Güleç, Müzede envanterlik 4261, etütlük ise 27 eserin bulunduğunu söyledi.
 
Son olarak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünü ziyaret eden incelemelerde bulunan Vali Sarıfakıoğulları, Müdürlükteki tadilat çalışmalarıyla ilgili, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Gürgenci’den bilgi aldı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN