Uyuşturucuyla Mücadele Toplantısı Yapıldı

Uyuşturucuyla mücadele kapsamında yürütülen çalışmaların değerlendirildiği toplantı, Vali Harun Sarıfakıoğulları başkanlığında yapıldı.

PAYLAŞ
KANAL28.TV - Kanal 28

Uyuşturucuyla mücadele kapsamında yürütülen çalışmaların değerlendirildiği toplantı,   Vali Harun Sarıfakıoğulları başkanlığında yapıldı.
 
Valilik Toplantı Salonunda, 08 Kasım Perşembe günü gerçekleştirilen toplantıda; uyuşturucu sorunu, uyuşturucu sorununun boyutları ve uyuşturucuyla mücadele kapsamında yürütülecek faaliyetleri ve tedbirler ele alındı.
 
Toplantıda; ilimizde, uyuşturucu ile mücadele eden ilgili kurumlarımız arasındaki işbirliği ve koordinasyonu sağlamak amacıyla Giresun Valiliği bünyesinde kurulan, İl Uyuşturucu Koordinasyon Kurulu’nun hazırladığı “İl Uyuşturucu Eylem Planı” görüşüldü.
 
Vali Sarıfakıoğulları, uyuşturucuyla mücadelede tüm birimlerin birbirileriyle koordineli olarak ortak bir çalışma içinde olmalarının gerekliliğine vurgu yaparak, uyuşturucu ile yapılan mücadelenin hedefine ulaşması için ilgili birimlerin titiz bir şekilde çalışarak, her türlü tedbiri alması talimatı verdi.
 
Toplantıya iştirak eden katılımcılar da söz alarak uyuşturucuyla mücadele kapsamında kendi kurumları tarafından yapılan çalışmaları aktardı.
 
Uyuşturucu ile mücadele kapsamında ilgili kurumlar tarafından katılımcılara; İl Sağlık Müdürlüğü’nce aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarına yönelik 4 oturum halinde “Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi” verildiği,  GRÜ Prof. Dr. A. İlhan Özdemir Eğitim Araştırma Hastanesinde, madde bağımlılarına yönelik olarak ayaktan tedavi hizmeti sunulurken, her türlü doğal ve sentetik uyuşturucu maddeler ve bunların üretiminde kullanılan ara kimyasalların, ulusal ve uluslararası boyutta kaçakçılığını, üretimini, kullanımını, dağıtımını ve sokak düzeyinde satışını engellemek amacıyla İl Emniyet Müdürlüğünce, uyuşturucu ve uyarıcı madde imal ve ticareti yapanlara yönelik operasyonlar gerçekleştirildiği, yapılan operasyonlar sonucunda; 477,96 gr Kubar esrar maddesi, 2,9 gr eroin maddesi, 852 gr sentetik kannabinoid (bonzai) maddesi, 18 kilo 946 gr esrar maddesi, 942 adet ecstasy hap maddesi, 83 gr reçine esrar maddesi, 60,7 gr kokain maddesi, 11 kök hint keneviri, 1496,51 gr scanc maddesi ele geçirildiği, İl Jandarma Komutanlığı tarafından uyuşturucuyla mücadele kapsamında yapılan operasyonlarda; 49 adet extacy, 870 kök hint keneviri, 1 gr hint keneviri tohumu, 44 gr kubar esrar, 272,6 gr esrar, 7 gr bonzai ve 3 adette diğer uyuşturucu madde (Rising Power),  ele geçirildiği,  yine Denetim ve Serbestlik Müdürlüğünce de “Eğitim ve İyileştirme Faaliyetleri” kapsamında, 23 oturumda 177 kişiye Sigara Alkol Madde Bağımlılığı (SAMBA) grup çalışması, 29 kişiye 12 seminer programı, yapılan bireysel görüşmelerle 147 kişiye uyuşturucu ve uyarıcı maddeler konusunda farkındalık eğitimi verildiği, ayrıca kişilere iş, meslek, aile ilişkileri ve sosyal faaliyetler konusunda ihtiyaçları doğrultusunda destek sağlanarak, kişiler uygun kurumlara yönlendirildiği bilgisi verildi.
 
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN