TSO: Fındık Taban Fiyatı Memnun Edici

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu'ndan fındık taban fiyatı teşekkürü. Giresun TSO Başkanı Çakırmelikoğlu açıklaması şu şekilde

PAYLAŞ
KANAL28.TV - Kanal 28

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu’ndan fındık taban fiyatı teşekkürü.
Giresun TSO Başkanı Çakırmelikoğlu açıklaması şu şekilde;
“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan fındık taban fiyatı bizleri son derece tatmin ve memnun etmiştir. Bir süredir yapılan çalışmalar neticesinde Cumhurbaşkanımız Erdoğan’a sunulan raporlar doğrultusunda 8 milyon üreticiyi yakinen ilgilendiren fındık taban fiyatında 50 randıman Giresun kalite tombul fındığın 17 TL, levant kalitenin ise 16.50 TL olarak açıklanması beklentilere cevap vermiştir.
Ayrıca randıman başı 0,50 krş. ilave ücret getirilmesinin planlandığı fındık taban fiyatı genel beklentiyi karşıladığı gibi, ilave olarak dönüme verilen Doğrudan Gelir Desteği modelleri ile fındık üreticisi ve bölge ekonomisinin ciddi kazanım sağlayacağını görmekteyiz.
Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanan alım politikasında Ofis ile üretici kuruluşu Fiskobirlik entegreli bir şekilde sürece dahil edilmeli ve TMO’nun üreticiye ileri tarihli alım randevusu vermesi sakıncalarının önünü geçilecek tedbirler ortak alınmalıdır. İlk günden itibaren ifade ettiğimiz gibi, Fiskobirlik ile Toprak Mahsulleri Ofisi’nin uzman personel ve depolama alanları başta olmak üzere alım sürecinde birlikte çalışmaları her iki kesim açısından faydalı olacağını tekrar vurgulamak ister, fındık taban fiyatının belirlenmesinde emeği geçen başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, bölge milletvekillerimize ve fındık ürünü ile bağlantılı tüm kesimlere sonsuz teşekkürlerimizi sunarız.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN