Şebinkarahisar'da Ziyaret ve İncelemeler

  Vali  Mehmet Fatih Serdengeçti, Şebinkarahisar ilçesini ziyaret ederek bir dizi incelemelerde bulundu.

PAYLAŞ

Vali Mehmet Fatih Serdengeçti, vatandaşlarımıza daha iyi hizmet sunmak ve sorunları yerinde tespit etmek amacıyla gerçekleştirdiği ilçe ziyaretleri kapsamında 23 Ocak Salı günü Şebinkarahisar ilçesinde resmî kurumlar başta olmak üzere tarihi ve turistik mekanlar ile pazar yerlerini ziyaret ederek esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Vali Mehmet Fatih Serdengeçti’nin ziyareti sırasında; Giresun Cumhuriyet Başsavcısı Zeynel Abidin Akkiraz, İl Emniyet Müdürü Recep Güzelyazıcı, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Özgür Özer, İl Özel İdare Genel Sekreteri Tolga Erener, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Gürgenci, İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu ve Giresun Turizm Altyapı Hizmet Birliği (GİRTAB) Müdürü Emrullah Hızarcıoğlu da yer aldı.

ŞEBİNKARAHİSAR KAYMAKAMLIĞI

Vali Serdengeçti’yi, Hükümet Konağı önünde İlçe Kaymakamı Yasin Ardıç ve ilçe protokolü karşıladı.

Karşılama töreninin ardından Vali Serdengeçti, Şebinkarahisar Kaymakamı Yasin Ardıç ile Belediye Başkanı Ömer Şentürk ve kurum amirleriyle bir araya geldi.

Kaymakam Ardıç tarafından Şebinkarahisar’ın tarihi, coğrafyası, nüfusu, idari ve sosyal durumu, asayiş ve güvenlik durumu, ekonomik durumu, sağlık hizmetleri, eğitim, tarım ve hayvancılık, turizm, mahalli idareler, İlçe Özel İdaresi ve KÖYDES projeleri ile gerçekleştirilen yatırımlar başta olmak üzere güncel durum ve yerel yönetim faaliyetleri hakkında ayrıntılı bir brifing sunuldu.

ŞEBİNKARAHİSAR ADLİYESİ

Vali Serdengeçti, Kaymakamlık ziyaretinin ardından Şebinkarahisar Adliyesini ziyaret etti.

Adliye binasında Şebinkarahisar Cumhuriyet Başsavcısı Cihat Pala ve Şebinkarahisar Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ali Öztürk tarafından karşılanan Vali Serdengeçti, ziyaret kapsamında iki önemli yargı kurumunun yetkilileri ile bir araya geldi.

Başsavcı Pala ve Başkan Öztürk, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Vali Serdengeçti’ye teşekkür ettiler.

HALK PAZARI VE VATANDAŞLA BULUŞMA

Vali Serdengeçti, Şebinkarahisar Halk Pazarı'nı da ziyaret ederek esnaflarla ve vatandaşlarla buluştu.

İlçe Merkezi'nde faaliyet gösteren "Organik Pazar"ı da inceleyen Vali Serdengeçti'ye, Belediye Başkanı Ömer Şentürk tarafından organik pazar ve belediyenin çalışmaları hakkında bilgi verildi.

Vali Serdengeçti, ziyareti sırasında cadde ve sokaklarda yürüyerek gezip, karşılaştığı vatandaşlarla sohbet etti. Bazı esnafların iş yerlerine girerek yaptıkları işlerle ilgili bilgi aldı.

Şebinkarahisarlı hemşehrilerimiz tarafından sıcak bir şekilde karşılanan Vali Serdengeçti, çay ocaklarındaki vatandaşlarımızla bir araya gelerek samimi diyaloglar kurdu.

Vali Serdengeçti, bu keyifli atmosferde hem esnafların hem de pazarı ziyaret edenlerin günlük yaşam, ticaret ve genel memnuniyetleri üzerine sohbetler gerçekleştirdi.

Vatandaşların güncel konulardaki düşüncelerini dinleyerek, yerel ihtiyaçları ve beklentileriyle ilgili bilgi edindi. Çay ocaklarında geçen bu samimi anlar, Vali Serdengeçti'nin ilçe halkıyla doğrudan iletişim kurarak yerel dinamikleri anlamasına ve sorunları daha yakından görmesine olanak tanıdı.

ŞEBİNKARAHİSAR ATATÜRK EVİ VE MÜZESİ

Ziyaretin önemli duraklarından biri olan Şebinkarahisar Atatürk Evi ve Müzesi, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 11 Ekim 1924'te Şebinkarahisar'ı ziyaretinde kaldığı geleneksel bir ev olarak biliniyor.

Yetkililer tarafından Vali Serdengeçti’ye verilen bilgilere göre, evin gerçek sahibi Tüfekçizade Mustafa Ertem'dir ve ilçenin merkezinde bulunan bu ahşap yapı, iki katlı sade bir bina şeklinde tasarlanmıştır.

1932'de yapılan düzenlemelerle ev, aslına uygun bir şekilde düzenlenip, Atatürk'ün ziyaretinin 58. yıl dönümünde "Atatürk Evi ve Müzesi" olarak ziyarete açılmıştır.

Müze içinde Atatürk'ün ve yaverinin kaldığı odadaki eşyalar, çalışma masası, koltuklar, piyano ve diğer tarihi nitelikteki eserler sergilenmektedir. Ayrıca, müze içerisinde bulunan 500 kitaplık Atatürk Kütüphanesi ve resimlerle süslenmiş Atatürk Köşesi, ziyaretçilere tarihi bir atmosfer sunmaktadır.

Maliye ve Gümrük Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından Şebinkarahisar Belediyesine tahsis edilen müze, teknik ve uzman eleman eksikliği nedeniyle belediye görevlileri tarafından önemli günlerde ve talep dahilinde ziyarete açılmaktadır.

ŞEBİNKARAHİSAR MERHUM BELEDİYE BAŞKANI ŞAHİN YILANCI’NIN AİLESİNE ZİYARET

Vali Serdengeçti, aynı gün içerisinde Şebinkarahisar Merhum Belediye Başkanı Şahin Yılancı'nın babası Dursun Yılancı ve ailesini ziyaret etti. Ziyaret sırasında Vali Serdengeçti, başsağlığı dileklerini ileterek, ailenin acısını paylaştı ve merhum Başkan Yılancı'nın anısını yaşatma konusundaki desteklerini ifade etti.

Şebinkarahisar Belediye Başkanı Şahin Yılancı, 51 yaşında hayatını kaybederek, 27 Temmuz 2022 Çarşamba günü Şebinkarahisar ilçesi Avutmuş Mahallesi'nde bulunan aile kabristanlığında sevenlerinin gözyaşları ve duaları arasında son yolculuğuna uğurlanmıştı. Düzenlenen cenaze töreni, ilçe halkını derinden etkileyerek, Başkan Yılancı'nın belediyecilik alanındaki hizmetleri ve kişisel etkinlikleriyle tanınan bir isim olduğunu bir kez daha göstermişti.

ŞEBİNKARAHİSAR HASAN-KEZBAN ÖZBEK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ

Vali Serdengeçti, ziyaretlerin ardından Şebinkarahisar ilçesindeki yatırımları yerinde inceleyerek çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Özellikle dikkat çeken projelerden biri olan Hasan-Kezban Özbek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret etti.

10 Mayıs 2022 tarihinde gerçekleştirilen temel atma töreninin ardından açılışa hazırlanan okulu 23 Ocak Salı günü inceleyen Vali Serdengeçti, beraberindeki heyetle birlikte okulu gezdi.

Okulun durumu hakkında detaylı bilgi alarak, hayırsever iş insanları Dursun Aydın Özbek ve Mehmet Aydın Özbek tarafından babaları Hasan Özbek ve anneleri Kezban Özbek adına gerçekleştirilen bu önemli eğitim yatırımını değerlendirdi.

Millî Eğitim Bakanlığı Tip Projesi olarak hayata geçirilen Hasan-Kezban Özbek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, toplam 380 öğrenci kapasitesine sahip olacak şekilde tasarlanmıştır. 16 derslik, 3 atölye, 3 laboratuvar, çok amaçlı salon, beden eğitimi salonu, idari birimler ve diğer mahalleri içeren Zemin+3 Kat yapıya sahiptir.

Vali Serdengeçti, bu tür eğitim kurumlarının ilçede gençlerin nitelikli bir eğitim almasına önemli katkılar sağlayacağını belirterek, hayırsever iş insanlarına ve projenin hayata geçmesine destek verenlere teşekkür etti.

Çalışmaların hızla devam ettiği belirtilirken, Hasan-Kezban Özbek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin açıldığında bölgedeki eğitim kalitesine önemli bir katkı sunması beklenmektedir.

ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ

Vali Serdengeçti, Şebinkarahisar'da 54 bin metrekare alana kurulması planlanan Organize Sanayi Bölgesi'ni de ziyaret etti.

Yetkililer tarafından projenin detayları hakkında bilgilendirilen Vali Serdengeçti, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'ın destekleriyle başlatılan projenin ön taleplerinin toplandığını öğrendi.

Ayrıca, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yapılan çalışmaların yanı sıra, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı ve Giresun Yatırım Destek Ofisi tarafından yatırım teşvikleri konusunda detaylı bilgilendirmeler yapıldı.

ŞEBİNKARAHİSAR BELEDİYE BAŞKANLIĞI

Vali Serdengeçti'nin bir diğer durağı Şebinkarahisar Belediye Başkanlığı oldu. Belediye Başkanı Ömer Şentürk tarafından karşılanan Vali Serdengeçti, belediyenin çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Belediye binasında sergilenen yöresel eşyaların yer aldığı Belediye Müzesi'ni de ziyaret eden Vali Serdengeçti, burada sergilenen eserleri yakından inceledi.

Vali Serdengeçti, Başkan Şentürk’e görevinde başarılar dilerken, Başkan Şentürk de Vali Serdengeçti'ye nazik ziyaretlerinden dolayı şükranlarını sundu.

Ziyaretin sonunda Sayın Valimiz, Şebinkarahisar ilçesindeki kamu kurumlarının yetkililerine ve personeline çalışmalarından dolayı teşekkür ederek, ilçenin gelişimi ve refahı için iş birliği ve dayanışma çağrısı yaptı.

ŞEBİNKARAHİSAR BEHRAMŞAH CAMİİ

Son olarak Şebinkarahisar'ın tarihi dokusunu taşıyan Behramşah Camii'ni inceleyen Vali Serdengeçti, bu kutsal mekânın tarihini ve mimarisini değerlendirdi.

Vali Mehmet Fatih Serdengeçti’nin bu ziyaretleri kültürel ve tarihi değerlere verdiği önemi bir kez daha vurguladı.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN