Saydere: Toplu Sözleşme Her Yıl Yapılmalı

BASK Giresun İl Temsilcisi Cengiz Saydere Merkez Bankası'nın enflasyon tahminlerini güncellemesi sonrasında açıklamalarda bulundu.

PAYLAŞ

BASK GİRESUN İL TEMSİLCİSİ CENGİZ SAYDERE’NİN

17 HAZİRAN 2022 CUMA GÜNÜ MERKEZ BANKASI ENFLASYONU GÜNCELLEMESİ SONRASI

BASIN AÇIKLAMASI

SAYDERE: MERKEZ BANKASI TAHMİNLERİ GİBİ KAMU ÇALIŞANLARI VE EMEKLİLERİN ARTIŞLARI DA GÜNCELLENSİN!

BASK Giresun İl Temsilcisi Cengiz Saydere Merkez Bankası’nın enflasyon tahminlerini güncellemesi sonrasında açıklamalarda bulundu. Merkez Bankası’nın enflasyon tahminlerinin tutmadığını, kamu çalışanları ve emeklilerinin artışlarının da güncellenmesi gerektiğini belirten Saydere, toplu sözleşmeni her yıl yapılması gerektiğini ifade etti. Açıklamaları şöyle;

Hatırlayalım, 2021 yılı Ağustos ayında yapılan 6. Dönem toplu sözleşmelerinde Merkez Bankasının 2022 için enflasyon tahmini % 7.8’di. Bu rakam üzerinden Yetkili ama etkisizler hükümet ile kamu çalışanlarına verilecek zam için göstermelik pazarlık yapmış ve 2022 yılı için %5+%7, 2023 yılı için ise %8+%6 artış oranı için imzalar atılmıştır.

Merkez Bankası toplu sözleşmenin hemen ardından tahminlerini güncellemiş,%7.8 olan tahmin önce %11.8’e, ardından %23.2’ye, sonrasında 42,8’e, ardından %57.92'ye ve son olarak da daha yılın ortasındayken %64.5'e yükseltti.

Merkez Bankası tahminlerini güncellerken Merkez Bankasının tahminleri doğrultusunda verilen kamu çalışanlarının ve emeklilerinin artışları güncelleniyor mu? Tabii ki hayır...

Toplu sözleşmenin ikinci yılında da aynı kayıplar artarak devam edecektir. Öncelikle şimdiye kadar olan kayıplar karşılanmalı, enflasyon farkının haricinde sabit gelirlileri gerçek enflasyon karşısında ezdirmemek için EK ZAM yapılmalıdır.

Toplu sözleşmenin iki yılda bir yapılması da bu öngörülemez ortamda kamu çalışanları ve emeklileri için büyük kayıplar oluşturmaktadır. Bu nedenle nasıl ki bütçe her yıl yapılıyorsa toplu sözleşme de her yıl yapılmalıdır.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN