Pandemi Koordinasyon Toplantısı Yapıldı

PAYLAŞ

  Vali Harun Sarıfakıoğulları başkanlığında, Koronavirüs salgını ile ilgili konuların görüşüldüğü bir Pandemi koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi.

koronavirüs salgınını fırsat bilerek fahiş fiyat uygulayan satıcıların denetimlerinin artırılması ve gerekli yasal müeyyidelerin uygulanması konuları, sahillerde yürüyüş ve spor yapanlarla, kamuya açık park ve bahçeleri kullananlara karşı alınacak önlemler ve yaptırımların görüşülmesi, Çay hasadında bölge illeri ile birlikte alınan kararların uygulanması ve fındık hasadı ile ilgili de bir ön çalışma başlatılması konuları ele alındı.

Koronavirüs salgınıyla etkin mücadele kapsamında, ilgili Bakanlıklar tarafından gönderilen genelge ve talimatları doğrultusunda alınan kararların ve önlemlerin uygulanmasında karşılaşılan sorunlar ve bu sorunların çözümü noktasında yapılacak işlemlerin ele alındığı toplantıda, alınan tedbirlerin rehavete kapılmadan, herhangi bir suiistimale meydan vermeyecek şekilde devam ettirilmesi, alınan karalara ve getirilen kurallara uymayanlar hakkında gerekli yasal müeyyidelerin tereddütsüz uygulanması benimsenerek, bu hususta vatandaşların anonslar, el ilanları ve dijital ekranlardan yapılacak görsellerle uyarılmasına devam edilmesine karar verildi.

Daha önce alınan karar gereğince 15 Mayıs tarihine kadar mera ve yaylalara çıkışlara kısıtlama getirildiğine dikkat çekilerek, koronavirüs salgınıyla mücadelenin etkin bir şekilde sürdürülmesi için şu aşamada mera ve yaylaların kullanılmasına müsaade edilmemesi, ilerleyen günlerde durumun tekrar değerlendirilmesi yönünde prensip kararı alındı.

Vali Harun Sarıfakıoğulları Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya; Belediye Başkanı Av.Aytekin Şenlikoğlu, Vali Yardımcısı Metin Maytalman, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, İl Jandarma Komutan Yardımcı J.Alb. Mustafa Çobanoğlu, İl Müftüsü Muhittin Oral, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Ahmet Bal, Tarım ve Orman İl Müdürü Dr.Muhamet Angın,  Ticaret İl Müdürü Ali Yıldırım, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ömer Tekin ve İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Ünal Özek katıldı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN