Mehmet Işık Son Yolculuğuna Uğurlandı

Vali Enver Ünlü, iki dönem Giresun Belediye Başkanlığı yapmış, 22.Dönem Giresun Milletvekili Mehmet Işık için düzenlenen cenaze törenine ve Cuma namazına müteakip kılınan cenaze namazına katıldı.

PAYLAŞ

Vali Enver Ünlü, iki dönem Giresun Belediye Başkanlığı yapmış, 22.Dönem Giresun Milletvekili Mehmet Işık için düzenlenen cenaze törenine ve Cuma namazına müteakip kılınan cenaze namazına katıldı.

Giresun Belediyesinde 1989-1994 ile 1999-2002 yılları arasında iki dönem Belediye Başkanlığı yapan 22. Dönem Giresun Milletvekili Mehmet Işık için 11 Şubat Cuma günü saat 10.30’da Giresun Belediyesi önünde resmi tören düzenlendi.

Işık için Giresun Belediyesi önünde düzenlenen törene katılan Vali Ünlü, yaptığı paylaşımda “Vefatıyla derinden üzüldüğümüz, Dâr-ûl-Bekâ’ya irtihal eden, önceki dönem Giresun Belediye Başkanlarından ve 22. dönem Giresun Milletvekili Merhum Mehmet Işık'ı son yolculuğuna uğurladık.  Rabbim merhametiyle muamele eylesin. Allah'tan rahmet diliyoruz. Mekânı cennet olsun.” ifadelerini kullandı.

İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede 84 yaşında vefat eden Mehmet Işık’ın cenazesi Giresun Belediyesi önünde düzenlenen törenin ardından Giresun Merkez Kayadibi Mahallesi Camiine getirildi. Işık, Cuma namazına müteakip kılınan cenaze namazından sonra Kayadibi Mahallesi’nde bulunan aile mezarlığında toprağa verildi.

IŞIK’IN ÖZ GEÇMİŞİ

Mehmet Işık, 1938 yılında Giresun’un Kayadibi Mahallesi’nde doğdu. İlk, orta ve lise tahsilinin ardından İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesinde okudu. 1959 yılında Orman Yüksek Mühendisi olarak mezun oldu. Ardından askerlik hizmetini yerine getirdi.

1959 yılında kamuda meslek hayatına başladı. Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde Orman Bölge ve İşletme şefliği yaptı. 1978 yılında Giresun Orman Bölge Baş Müdürlüğüne atandı.1982 yılında Isparta Orman Bölge Baş Müdürlüğü görevine nakledildi. 1985 yılında bu görevden ayrılarak Antalya Orman Bölge Baş Müdürlüğünde mühendis olarak çalıştı. Zaman zaman yurt dışı hizmetlerde görev aldı.

İş yaşamında sürekli Giresun özlemi duyan Mehmet Işık Giresun belediye başkanlığına aday olmak için 1988 yılında görevinden istifa etti. 1989-1994 ve 1999-2002 yılları arasında iki dönem Giresun Belediye Başkanlığı yaptı. Milletvekilliği adaylığı için Ağustos 2002’de belediye başkanlığından istifa etti. 3 Mart 2002’de yapılan erken genel seçim sonucunda milletvekili olarak Giresun’u temsil etme yetkisi aldı ve bir dönem milletvekilliği yapan Işık, aktif siyasete ara vererek Giresun’da yaşamaya başladı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN