Kurum Ziyaretleri Devam Ediyor

 Vali  Mehmet Fatih Serdengeçti, 2024 yılına hızlı bir başlangıç yaparak şehirdeki kamu hizmetlerini daha yakından incelemek üzere kurum ziyaretlerini aralıksız sürdürüyor.

PAYLAŞ

Bu kapsamda 2 Ocak Salı günü sırasıyla Türk Telekomünikasyon A.Ş. Giresun Telekom Müdürlüğü, Giresun Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ile Giresun Göç İdaresi İl Müdürlüğünü ziyaret eden Vali Serdengeçti, her bir kurumda detaylı brifingler alarak incelemelerde bulundu.

İlgili Vali Yardımcısı Mehmet Fatih Yakınoğlu’nun da hazır bulunduğu ziyaretlerde Vali Serdengeçti, kurum temsilcilerine teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi.

Türk Telekomünikasyon A.Ş. Giresun Telekom Müdürlüğü

Vali Mehmet Fatih Serdengeçti, ilk olarak Türk Telekomünikasyon A.Ş. Giresun Telekom Müdürlüğünü ziyaret ederek Müdür İsmail Bektaş'tan brifing aldı.

Müdür Bektaş, ilimizdeki internet müşterisi sayısı, bölge ortalamasının üzerindeki performans, şebeke büyüklüğü, personel sayıları, müşteri hizmetleri şikâyetlerine ilişkin istatistikler ve çözüm süreleri ile geçmiş dönemde gerçekleştirilen işlemlere dair detaylı bilgiler sundu.

Müdür Bektaş, Türk Telekomünikasyon A.Ş. Giresun Telekom Müdürlüğü'nün fiberleşme oranının her geçen hafta arttığını vurgulayarak, Ocak ayında %10 olan oranın Aralık sonu itibarıyla %13,45'e yükseldiğini ifade etti.

Ayrıca, 2023 yılı içerisinde gerçekleştirilen yatırım ve bakım çalışmalarına ayrılan 19 milyon 65 bin 871 TL'lik bütçenin, altyapının güçlendirilmesi, kapasitenin artırılması ve müşteri memnuniyetinin sağlanması amacıyla kullanıldığı vurgulandı.

Vali Serdengeçti, ziyaretin sonunda Müdür İsmail Bektaş'tan aldığı bilgilerle ilgili memnuniyetini ifade ederek, Giresun'un iletişim altyapısının güçlenmesine yönelik yapılan çalışmalardan dolayı Türk Telekomünikasyon A.Ş. Giresun Telekom Müdürlüğü ekibine teşekkür etti.

Giresun Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü

Vali Serdengeçti, öğleden sonraki programı kapsamında Giresun Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğünü ziyaret ederek Müdür Vekili Adem Çalık'tan brifing aldı.

Müdür Vekili Çalık, Vali Serdengeçti'ye ilk olarak müdürlüğün faaliyetlerini şu şekilde açıkladı: Müdürlük, il genelinde sanayi ve teknoloji alanındaki gelişmeleri koordine eden, teşvik eden, düzenleyen ve destekleyen bir kamu kurumudur. Temel görevleri arasında ildeki sanayi ve teknoloji faaliyetlerini destekleme, teşvik etme, yeni yatırımları çekme, teknolojik gelişmeleri takip etme ve iş birlikleri oluşturma bulunmaktadır.

Vali Serdengeçti'ye, müdürlüğün etkin hizmet sunabilmesi için kadro durumu, personel sayısı, kullanılan bina, lojman, sosyal tesisler, araç-makine parkı ve teknik teçhizatlar hakkında detaylı bilgiler verildi. İl genelindeki mevcut sanayi yapısı, önemli sanayi yatırımları, organize sanayi bölgeleri, küçük sanayi siteleri, teknoloji geliştirme bölgeleri, teknoloji transfer ofisi ve coğrafi işaretli ürünler gibi konularda yapılan ve planlanan yatırımların detayları aktarıldı.

SANTEK (Sanayi ve Teknoloji İş Birliği Kurulu) çalışmaları, iş birliği kuruluşları ve alınan kararlar hakkında Vali Serdengeçti'ye bilgi verilerek, 2023 yılında gerçekleştirilen çalışmalar ve 2024 yılında planlanan projeler paylaşıldı.

Vali Serdengeçti, ziyaret sonrasında Müdür Vekili Çalık'tan aldığı bilgiler doğrultusunda, il genelindeki sanayi ve teknoloji alanındaki gelişmeler hakkında görüşlerini dile getirerek, önerilerini paylaştı.

Giresun Göç İdaresi İl Müdürlüğü

Vali Serdengeçti, son olarak Giresun Göç İdaresi İl Müdürlüğünü ziyaret ederek Müdür Vekili Enes Cellat'tan brifing aldı.

Müdür Vekili Cellat, göçle ilgili süreçleri yöneten kurumun misyonu, vizyonu ve temel görevleri hakkında Vali Serdengeçti’ye detaylı bilgi verdi.

Ziyaret sırasında, kurum bünyesinde görev yapan personelin nitelikleri, sayıları ve görev alanları hakkında Vali Serdengeçti'ye detaylı bilgiler sunuldu. Ayrıca, geçici koruma, uluslararası koruma, ikamet izni işlemleri ve İstanbul sevki gibi konularda istatistiksel bilgiler paylaşılarak, göçle ilgili süreçlerdeki güncel durum Vali Serdengeçti'ye iletildi.

Vali Serdengeçti, ziyaret sonrasında Müdür Vekili Enes Cellat'tan aldığı brifing doğrultusunda, Giresun ilindeki göç yönetimi süreçleri, mevcut durum ve önemli istatistikler hakkında görüşlerini dile getirerek, gerekli değerlendirmelerde bulundu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN