Jandarmadan Okullarda Trafik Semineri

PAYLAŞ
KANAL28.TV - Kanal 28

Giresun İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğüne bağlı J.Trf.Timleri tarafından ilimiz merkez ve ilçelerinde bulunan okullarda “Trafik Bilgilendirme Semineri” düzenlendi.
 
Ülke genelinde uygulanmakta olan “100 Günlük Trafik Kazalarını Önleme Planı” kapsamında meydana gelebilecek trafik kazalarında ölü ve yaralı sayısını azaltmak amacıyla 10 Ekim 2018 Çarşamba günü ilimiz merkez ve ilçelerinde bulunan 8 okulda verilen seminere 82 öğretmen ve 686 öğrenci katıldı.
 
Seminerde, emniyet kemerinin kullanımının faydaları ve kullanılmaması durumunda yaşanacak olumsuz sonuçlar görsel olarak anlatılarak, emniyet kemeri kullanımının kaza esnasında ölüm ve yaralanmaları %75 oranında düşürdüğüne dikkat çekilerek, yaya, yolcu ve bisiklet kullanıcılarının uyması gereken kurallar uygulamalı olarak aktarıldı.
 
Seminer sonucunda öğrencilere trafik kurallarının öğrenilmesi ve uygulanması amacıyla, çeşitli bilgi broşürleri ve tanıtıcı materyaller dağıtıldı.
 
2018-2019 Eğitim öğretim yılının başlaması ile birlikte Jandarma Trafik Timleri öğrencilerin güvenli seyahat etmelerini sağlamak için, sorumluluk bölgesindeki öğrenci taşıma hizmeti yapmakta olan okul servis araçlarını rutin olarak okulun giriş ve çıkış saatlerinde denetleyerek, araçta bulunması gereken malzemeler, ayrım işaretleri, ışık donanımı vb kontrollerini yapmaya devam ediyor.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN