İzleme ve Denetleme Komisyonu Toplandı

Yurtlar Kurumu Öğrenci Yurtları, bankalar, noterler, Üniversite binaları, il ve ilçe belediye binaları, açık alanları ve ana caddeleri, Toplum Sağlığı ve Aile Sağlığı Merkezleri, Belediye plajı ile belediye/halk otobüslerinin denetlenmesi planlanmıştır.

PAYLAŞ
KANAL28.TV - Kanal 28

Herkes için erişilebilir bir kent sağlamaya çalışan İlimiz Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonunun 2018 yılı ilk toplantısı Vali Yardımcısı Metin Maytalman başkanlığında Valilik Toplantı Salonunda yapıldı.
 
Toplantıya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği, Engelliler Konfederasyonu ile Sakatlar Konferderasyonu’nun ilimizdeki temsilcileri katılmıştır. Komisyon tarafından denetimi tamamlanmış olan kurumlara eksikliklerini tamamlamaları için ek süre verilmiştir. 
 
Toplantıda komisyon tarafından 2017 yılında yapılan çalışmalar değerlendirilerek 2018 yılı Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Planı oluşturulmuştur. 2018 yılı içerisinde;  İlimiz Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Planı kapsamında 2017 yılında denetimi yapılarak süre verilen devlet hastaneleri ile özel hastanelerin ikinci denetimleri, Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Öğrenci Yurtları, bankalar, noterler, Üniversite binaları, il ve ilçe belediye binaları, açık alanları ve ana caddeleri, Toplum Sağlığı ve Aile Sağlığı Merkezleri, Belediye plajı ile belediye/halk otobüslerinin denetlenmesi planlanmıştır.
           
 
Erişilebilirlik, engellilerin evlerinden çıkabilmeleri, başkalarına ihtiyaç duymadan binalara ve açık alanlara ulaşabilmeleri ve bunları kullanabilmeleri, kısaca toplumsal yaşama katılabilmeleri için yapılı çevrede ve kentsel hizmetlerde alınması gereken fiziksel ve mimari tüm tedbirleri içermektedir. Kaldırımlarda, yaya geçitlerinde, parklarda, çocuk oyun alanlarında, kamunun hizmet verdiği ve kamu kullanımına açık tüm binalarda ve ulaşım hizmetlerinde ulaşılabilirlik tedbirlerinin alınması, yalnızca engelliler değil hareketlerinde kısıtlılık yaşayan yaşlılar, hamileler, çocuklar, bebek arabalılar, çok uzun veya çok kısa boylu kişiler için büyük önem taşıyan bir gerekliliktir.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN