İl Genel Meclis Üyelerine Teşekkür

PAYLAŞ
KANAL28.TV - Kanal 28

Vali  Harun Sarıfakıoğulları, İl Genel Meclisinin bugünkü toplantısına katıldı.
 
Valilik Konferans Salonunda, 7 Mart Perşembe günü saat 10.00’da yapılan İl Genel Meclisi toplantısına katılan Vali Sarıfakıoğulları, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri öncesinde son toplantısını 8 Mart 2019 Cuma günü gerçekleştirilecek olan meclis üyelerine bugüne kadar yaptıkları hizmetlerinden ve uyumlu çalışmalarından dolayı teşekkür ederek “Yaklaşık 20 Aydır Meclisimizle ve Meclisimizden seçimle gelen encümen üyeleriyle uyum içerisinde çalıştık. Bu vesileyle hepinize en içten şükranlarımı sunuyorum. Bu süre zarfında gerek il merkezi, gerekse ilçelerimizde köylerimizi ziyaret etme ve sizleri bu vesileyle daha yakından tanıma imkânı bulduk.  Sıkıntılarınızı yerinde görmeye, yerinde tespit etmeye çalıştık. Bu doğrultuda alınan kararları bütçe imkanlarımız çerçevesinde uyguladık ve uygulamaya devam ediyoruz. Aktif konkasör şantiyelerimizde hem daha hızlı, hem de daha düşük maliyetli hizmet üretme imkanına kavuştuk. Yollarımızın betonlama çalışmalarını özellikle KÖYDES kapsamında karşılıksız malzeme temin ederek daha uygun düşük maliyetlerle gerçekleştirdik. Bu konuda başta sizler olmak üzere bütün çalışma arkadaşlarımızdan Sayın Bakanımızdan, milletvekillerimizden en üst düzeyde destek gördük. Bu noktada hepinize tekrar şükranlarımı ifade etmek istiyorum.
 
İl Genel Meclisleri demokrasimizin gelişmesinde, yerleşmesinde ve kök salmasında çok önemli bir konuma sahip. Bu bağlamda; İl Genel Meclisleri hem halka yakın, hem de hesap verebilir konumda. Sizler her daim vatandaşımızın yanında onlarla iç içe oldunuz. Bu sebeple hem vatandaşlarımızın taleplerini hem de kendinizin tespit ettiği eksiklikleri gözlemleyerek bizlere ilettiniz. Bu nedenle gayretiniz, çabanız ve özverinizle ilimizin tarihinde hepiniz övünçle yer alacaksınız. Görev sürenizin yarın (08.03.2019) son toplantısını gerçekleştireceksiniz. Yeniden seçilerek hizmet kervanına katkı sunan arkadaşlarımız olacağı gibi çeşitli sebeplerle devam edemeyecek arkadaşlarımız da olacaktır. Hepinize sağlık, huzur, mutluluk, başarı diliyorum.  Bu makamlar vatandaşa hizmet etmenin aracıydı. Bizlerde bunun için el birliğiyle gayret ettik. Çabaladık. İlimizin tanıtılması, turizm potansiyelinin arttırılması anlamında çeşitli tanıtım günlerine, fuarlara katıldık.  Yurt dışı hariç, İstanbul ve İzmir’de fuarlara katıldık. İzmir’de ki Giresun tanıtım günleri, İzmir ile Giresun-Ordu arası uçak seferlerinin başlamasına vesile oldu. THY başkanımıza teşekkür ediyorum. Bu vesilelerle binlerce hemşerimizle ve Giresun sevdalılarımızla buluştuk. Ayrıca ‘Giresun Lezzetleri’ adı altında şenlik düzenledik. İnşallah bu sizlerin de katkılarıyla devam eder.  Çünkü artık turizm destinasyonları ilimizin en önemli hareket noktası, en önemli potansiyeli. Bunu aktif hale getirebilmek için hepimiz el birliğiyle gayret etmesi gerekiyor. Gerek Özel İdare, gerek kamu, sivil toplum kuruluşlarına bu katkıda destek vermeye devam edeceğiz. Tanıtım faaliyetlerimize hız verip ilimizin hak ettiği yere ulaşması için hep beraber çaba içerisinde olacağız” diye konuştu.
 
Meclis çalışmalarındaki desteklerinden dolayı Vali Sarıfakıoğulları’na şükranlarını sunan Meclis Başkanı Ahmet Şahin’de “Biz beş yıllık bir süreçte, yarın itibariyle de son toplantımızı yapıyoruz. Bazı arkadaşlarımız, devam etmek için tekrar aday oldu, bazı arkadaşlarımız ise aday olmadı. Biz bu 5 yılda yapmış olduğumuz faaliyetlerde sizinle uyum halinde çalıştık. Bu süre içerisinde de bizi hiç yalnız bırakmadınız. Meclis üyelerimiz adına teşekkür ediyoruz” dedi.
 
Konuşmaların ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.
HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN