Günaydın'dan Nace Kodu Uyarısı

PAYLAŞ
KANAL28.TV - Kanal 28

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Meybem A.Ş. ile Giresun Ticaret ve Sanayi Odası tarafından organize edilen, Mesleki Yeterlilik Belgesi sıvacı sınavında başarılı olan kursiyerler belgelerini törenle teslim aldılar. Ekim ayında gerçekleştirilen sınavlarda başarılı olan 17 kişinin belgeleri Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Fikret Günaydın’ın da katıldığı tören ile teslim edildi.

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası’nın görev ve sorumluluğu dışında bu hizmeti verdiğine dikkat çeken ve Mesleki Yeterlilik Belgesi inşaat grubu ağırlıklı bir çok alanda sınavlara devam edildiğini törende açıklayan Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Fikret Günaydın;”İnşaat sektöründe yoğunlaşan Mesleki Yeterlilik Belgesi sınavlarımız    rutin olarak devam etmektedir.2018 yılı ile bir çok meslek dalı sisteme entegre olacaktır,süreci takip edeceğiz.Tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde işçi çalıştıran firmalarımız Mesleki Yeterlilik Kurumu web sayfasından zorunluluk kapsamına alınan meslekleri takip etmeleri firmalarının yararına olur.”dedi.

Yılbaşından itibaren SGK nace kodu ile Mesleki Yeterlilik Belgesinin entegreli hale geleceğini vurgulayan Başkan Günaydın; SGK nace kodu ile mesleklerin uyuşmamasının da cezai işlem içereceği konusunda uyarılarda bulundu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN