Giresun Ziraat Odası Yeni Binası Açıldı

PAYLAŞ
KANAL28.TV - Kanal 28

 Vali Harun Sarıfakıoğulları, 23 Kasım Cuma günü saat 14:30’da Giresun Ziraat Odası’nın yeni hizmet binasının açılış törenine katıldı.
 
Giresun Merkez Şeyh Keramettin Mahallesinde bulunan eski hal pazarı mevkiindeki Giresun Ziraat Odası’nın yeni hizmet binasının açılış kurdelesi; Vali Sarıfakıoğulları, Giresun Milletvekilleri Cemal Öztürk, Av. Sabri Öztürk ve Av. Kadir Aydın ile Belediye Başkanı Kerim Aksu ve Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan tarafından kesildi.
 
Açılışın ardından toplantı salonunda katılımcılara ve oda üyelerine seslenen Vali Sarıfakıoğulları, yeni hizmet binasıyla üreticilerin geniş, ferah ve moderne bir hizmet binasına kavuştuğunu söyledi.
 
Vali Sarıfakıoğulları; “Bugün burada çiftçimize yakışır bir bina hizmete giriyor. Binanın yapımında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Fındığımıza can suyu olan bu rahmetli günde, yağmurla birlikte binamızın açılışını yapıyoruz. Fındıkta verimlilik çok önemlidir. İlimizde, çiftçi başına düşen toprak büyüklüğü 12,4 dönüm iken, dönüm başına aldığımız fındık yaklaşık 48-50 kg kadar. Bizim gençleştirme ve bakım yapma suretiyle bu miktarı arttırmamız gerekiyor. Elbette fiyat önemli ama bu miktarı da arttırmamız gerekiyor. Sayın Cumhurbaşkanımıza buradan teşekkür etmek istiyorum, piyasayı revize edecek fiyat düzenlemesi gerçekleşti ve TMO fındığımızı halen alıyor ve almaya da devam ediyor. Ziraat Odamızın, Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüz ve Fındık Araştırma Enstitümüz işbirliğiyle ‘Örnek Çiftçi Projesi’yle bu verimliliği arttırmak için çalışıyoruz. Köylerde yaptığımız toplantılarda her fırsatta başımızın tacı olan çiftçilerimizle bir araya geldik ve gelmeye de devam edeceğiz” diye konuştu.
 
İlimiz Merkez Şeyh Keramettin Mahallesi Larçın Sokak No:43 adresindeki üç katlı Ziraat Odası yeni hizmet binası içerisinde 150 kişilik toplantı salonu da yer alıyor.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN