Giresun'un Huzuru Güvenlik Bilgilendirme Toplantısı

PAYLAŞ

 Vali  Mehmet Fatih Serdengeçti başkanlığında, "Giresun’un Huzuru Güvenlik Bilgilendirme Toplantısı" gerçekleştirildi.

Giresun Valiliği Konferans Salonu'nda 4 Mart 2024 Pazartesi günü saat 13.00'te gerçekleştirilen toplantının başlangıcında Vali Mehmet Fatih Serdengeçti, İçişleri Bakanı  Ali Yerlikaya'nın talimatları doğrultusunda, her ay benzer bilgilendirme toplantılarının düzenleneceğini belirtti.

Bu toplantıların, şeffaf yönetim anlayışı çerçevesinde halkı bilgilendirmeyi ve güvenlik konularında şeffaf bir iletişim sağlamayı amaçladığını vurguladı.

Vali Serdengeçti, Giresun'un özel ve güzel bir şehir olduğunu vurgulayarak, doğal güzellikleri, zengin kültürü ve başarılarıyla huzurun en güzelini hak ettiğini belirtti.

Vali Serdengeçti, ildeki güvenlik birimleri arasında mükemmel bir uyum olduğunu ve güçlü iş birliği sayesinde huzur ve güvenin sağlandığını ifade etti. Güvenlik güçlerinin millet için canla başla çalışmayı bir vatan ödevi olarak gördüğünü ve tek yürek halinde hizmet verdiklerini söyledi.

Toplantıda, güvenlik güçlerinin son 2 ay içinde yürüttüğü operasyonlar hakkında detaylı bilgiler verildi.

Terörle mücadelede FETÖ, PKK, sol ve dini istismar eden örgütlerle amansız bir mücadele yürütüldüğü belirtildi.

Göçmen kaçakçılığına karşı da operasyonlar düzenlendiğini ve düzensiz göçmenlerin yakalandığını ifade eden Vali Serdengeçti, uyuşturucuyla mücadele kapsamında gerçekleştirilen operasyonlarda önemli miktarda uyuşturucu ve silah ele geçirildiğini aktardı.

Organize suçlarla mücadelede, ekonomik, sosyal ve idari yapıyı kontrol etmek amacıyla oluşturulan suç örgütlerine karşı da kararlı bir mücadele yürütüldüğü belirtildi.

Kaçakçılıkla mücadelede ise silah, akaryakıt, tütün mamulleri, alkollü içki, kültür ve tabiat varlıkları kaçakçılığına karşı operasyonlar düzenlendiği ifade edildi.

Mali suçlarla mücadelede yolsuzluk, sahtecilik, dolandırıcılık gibi suç faaliyetlerine karşı etkin bir şekilde çalışıldığı belirtildi.

Ayrıca, asayiş suçlarıyla mücadelede hırsızlık, dolandırıcılık gibi suçlara karşı da önlemler alındığı ve şüphelilerin yakalandığı ifade edildi.

Siber suçlarla mücadelede bilişim teknolojileri kullanılarak işlenen suçlara karşı önlemler alındığı ve 526 sosyal medya hesabına açık kaynak çalışması yapıldığı belirtildi.

Son olarak, trafik olaylarına yönelik yapılan denetimlerde 159 bin 576 aracın kontrol edildiği, 3 bin 814 araca cezai işlem uygulandığı ve 127 yaralanmalı kaza meydana geldiği ifade edildi. Trafik konusunda vatandaşların kurallara uymaları konusunda uyarılarda bulunuldu.

Toplantıda basın mensuplarına ve katılımcılara da soru sormaları için söz hakkı verildi.

Toplantının sonunda Vali Serdengeçti, katılımcılara teşekkür ederek, Giresun'un huzuru ve Türkiye'nin huzuru için azimle çalışacaklarını ifade etti.

Giresun Valiliği resmi sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayımlanan (https://www.youtube.com/watch?v=kOfmB6ncmi8) toplantıya Vali Mehmet Fatih Serdengeçti başta olmak üzere İl Emniyet Müdürü Recep Güzelyazıcı, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Özgür Özer ve Sahil Güvenlik 73 Komutanı Yüzbaşı Emre Meral katıldı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN