Giresun'da 'Seracılığın Yaygınlaştırılması Projesi' Uygulamaya Geçiyor

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce hazırlanan ve Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) tarafından finanse edilen 'Seracılığın Yaygınlaştırılması Projesi' uygulamaya geçiyor.

PAYLAŞ

Projenin protokolleri DOKAP Başkanı Hakan Gültekin'in ev sahipliğinde ve Giresun İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Muhammet Angın tarafından imzalandı. Giresun Valiliği himayelerinde ve yeni yatırımların desteklenmesi, istihdamın artırılması çerçevesinde uygulanacak olan proje kapsamında 12 adet 240 m² sera kurulumu yapılması planlanmaktadır.

Giresun İlimizde modern tarım tekniklerinin kullanımını yaygınlaştırmak, çiftçilerimizi bu yeni tekniklerle buluşturmak, daha bol ve kaliteli ürün üretimini sağlamak amacıyla Müdürlüğümüzce proje bazlı çalışmalara hız verilmiştir. Örtü altı yetiştiriciliğini geliştirmek amacıyla yapılan girişimler özellikle desteklenmekte olup bu seralarda yapılan üretim mono kültür tarımın hâkim olduğu ilimizde küçük aile işletmelerinin gelirlerini çeşitlendirmektedir.

Çiftçilerimizin örtü altı sebze üretimine olan ilgileri gün geçtikçe artmakta, üretilen ürünler yerel pazarlarda satışa sunulmakta bu gelişme hem İlimizin sebze ihtiyacını karşılamaya oldukça katkı sağlamakta hem de çiftçilerimiz için ek bir gelir kaynağı oluşturmaktadır. Geçtiğimiz yıllarda verilen seralarda üretimi yapılan sebzelerin gelişimi ve verimi istenilen seviyelere ulaşmıştır. Bu nedenle sera desteklemelerine önümüzdeki yıllarda da devam edilmesi planlanmaktadır.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN