Fındıkta İtalyan Oyunu

PAYLAŞ
KANAL28.TV - Kanal 28

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, fındıkta İtalyan oyuna oynanmak istenildiğini belirterek, “Türk fındığının imajıyla oynamak kimsenin haddine değil, hele ki, İtalyanların hiç mi, hiç haddine değil” dedi. 
Karan yaptığı açıklamada, yeni sezon öncesi yükselişte olan ve 18 lirayı geçen fındık fiyatından rahatsız olan yabancı sermaye ve işbirlikçilerinin yine düğmeye basarak, Türk fındığının imajını sarsmak ve piyasa üzerinde baskı oluşturmaya çalıştığını bildirdi. 
Karan son günlerde, İtalyan hükümetinde koalisyon ortağı olan Lega Partisi ve Avrupa Parlamentosu Üyesi Mara Bizotto’nun AP’ye Türkiye’den fındık ithalatının sağlık açısından riskli olduğunu ifade eden bir karar tasarısı sunduğu yönünde haberler çıktığına dikkat çekerek, Türk fındığının sahipsiz olmadığının altını çizdi.
Avrupa Parlamentosu’nda Türk fındığına sürülmek istenilen bu kara leke karşısından, tüm paydaşları Türk fındığına sahip çıkmaya davet eden Karan, “fındık üreticimiz için ne kadar değerli ve önemli ise Türk sanayicisi ve ihracatçısı içinde değerlidir. Geçtiğimiz yıllarda yazılan ve sahneye konulan bu oyun yine ısıtılarak gündeme getirilmeye çalışmaktır. Yok, Türk fındığı sağlıklı değilmiş, yok aflatoksinliymiş. Hem çıkıp Türk fındığı bizim için önemli diyeceksin, hem de karalamaya kalkacaksın. Bugüne kadar dünyada Türk fındığından kaç kişi zehirlenmiştir? Dünyada tüm tarım ürünlerinin genetiği değiştirilirken, Türk fındık üreticisi fındığın genetiğiyle mi oynamıştır? Kaldı ki, fındık ihracat edilirken ve teslim alınırken birçok analizden geçirilmektedir. Eğer Türk fındığı sağlıklı değilse, övünerek Türk fındığından ürettiğiniz çikolata ve mamuller de sağlıklı değildir. O zaman sizde dünyayı zehirliyorsunuz. 
Türk fındığının sağlıklı olmadığını savunlar ve işbirlikçileri çıksın Avrupa’dan kaç kilo fındık geri döndüğünü açıklasın. Bizim boş laflara karnımız tok. Türk üreticisinin emeğini size yerdirmeyiz” dedi. 
Karan, İtalyan Lega Partisi ve Avrupa Parlamentosu Üyesi Mara Bizotto’a iktidarı, muhalefeti siyasilerinde gereken cevabı vermesi gerektiğini sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN