Fındık Üreticileri Yüz Yüze Bilgilendirildi

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, tarımsal yayım ve danışmanlık hizmeti kapsamında tarım danışmanları tarafından fındık üreticilerinin yüz yüze bilgilendirildiğini kaydetti.

PAYLAŞ

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, tarımsal yayım ve danışmanlık hizmeti kapsamında tarım danışmanları tarafından fındık üreticilerinin yüz yüze bilgilendirildiğini kaydetti. Karan yaptığı açıklamada, tarım danışmanları tarafından üreticilere, Mayıs ayı içerisinde fındık tarımında yapılması gereken faaliyetlerin anlatıldığını ifade etti.

Mayıs ayında fındık bahçelerinde zararlı böcek ve külleme hastalığına karşı ilaçlama ile yabani otlarla mücadele yapılması gerektiğini vurgulayan Karan, “Meyveler mercimek iriliğini alınca fındık kurdu ve fındık yeşil kokarcasına karşı etkili ilaçlar kullanılarak, ilaçlı mücadele yapılmalıdır. Ayrıca yabancı ot mücadelesine başlanabilir. Mayıs ayın ortasından itibaren önerilen azotlu gübrenin ikinci yarısı kullanılabilir. Kök sürgünü (Işkın) temizliği yapılabilir. Fındık teke böceği (uçkurutan)'ne karşı mücadele zamanı da bu aydır. Bahçeye verilecek gübreler; toprak ve yaprak analiz sonucuna göre hangi çeşit ve ne miktarda verileceği bilinerek uygulanmalıdır. Tüm ilaçlamalar; zararlı tespit edilip belirli bir yoğunluğa ulaştıktan sonra yapılmalıdır” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN