Fındığın Başkenti'ne Fındık Müzesi Projesi

Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu: 'Dünyanın en iyi fındığının üretildiği Fındığın Başkenti Giresun'umuza Fındık Müzesi şimdiden hayırlı olsun' dedi.

PAYLAŞ

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu’nun müjdesini verdiği “Fındık Müzesi Projesi” şehirde büyük heyecana ve sevince yol açtı.

Fındığın Başkenti Giresun’a “Fındık Müzesi” kurulacak olması vatandaşlardan tam not alırken, müzenin şehrin ekonomisine ve turizmine de artı değer katacağı ifade edildi.

İçeriğinde sergi alanları, konferans salonu, kütüphane, kafeterya, kütüphane, otopark ve İmmersive Room yer alacak Fındık Müzesi, fındık yetiştiriciliğinin ilk gününden bugüne kadar olan tarihini ve gelişmiş modern tarım tekniklerini sergileyecek. Fındığın gastronomik ve ekonomik değeri de müzede yer alacak, ziyaretçilere fındık dünyasını ve bu mükemmel lezzeti daha iyi tanıma fırsatı sunacak.

Fındık Müzesi sadece fındığın önemini anlatmakla kalmayacak ve aynı zamanda şehrin ekonomisine katkı sunacak, Giresun’un turizm potansiyelini de artıracak.

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, Fındık Müzesi Projesi’nin Fındığın Başkenti Giresun’a çok yakışacağına kaydetti.

Başkan Şenlikoğlu, “Fındık bizim milli ürünümüz, başımızın tacı, alın terimiz, gururumuz, geçim kaynağımız. Dünyanın en kaliteli fındığını üreten ve “Fındığın Başkenti” olan Giresun’umuzun Belediye Başkanı olarak fındığımızla gurur duyuyorum ve şehrimize Fındık Müzesi Projesi’ni kazandırmayı çok önemsiyorum. Bütün hazırlıklarımızı tamamladık. Fındık Müzesi Projemizi 31 Mart Seçimleri’nden sonra ilimize kazandıracağız. Şimdiden Fındığın Başkenti Giresun’umuza Fındık Müzesi Projemiz hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN