DOKA Mali Destek Programı Bilgilendirme Toplantısı

DOKA Mali Destek Programının hibe miktarları ile proje süreleri hakkında katılımcıları detaylı olarak bilgilendirdi.

PAYLAŞ
KANAL28.TV - Kanal 28

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Mali Destek Programı bilgilendirme toplantısı 05 Ocak 2018 Cuma günü saat 14:00’de  Vali Harun Sarıfakıoğulları başkanlığında yapıldı.
 
Valilik Konferans Salonunda yapılan toplantıya, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, DOKA Genel Sekreter Vekili Onur Adıyaman ile kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri katıldı.
 
Toplantı açılışında kısa bir konuşma yapan Vali Sarıfakıoğulları, ilçelerden ve proje ofislerinden özellikle turizme yönelik projeler üretmelerini ve üretilen proje sayısınında katlanarak artmasını istedi. Vali Sarıfakıoğulları, “Ajans genel sekreterimiz bu bilgilendirmeyi personelleriyle birlikte bizzat yapıyorlar.  Bugünde yine ilimizde bu bilgilendirmeyi sizlere yapacağız.  Arzu ediyoruz ki bu proje çağrılarına ilimizden de en üst düzeyde bir katılım olur. Yine hepinizin bildiği üzere proje ofislerini dinamik hale getirirken amacımız zengin bir proje havuzu oluşturmak bu havuzun içindeki düşündüğümüz aktivitelere fon ve kaynak bulmaktır.  Bu noktada biz ne kadar projeyle ajansın kapısını çalarsak bu bizim o kadar çok kaynak alacağımız anlamına geliyor.  Yine elbette yaklaşık 17.2 milyon büyüklüğünde bu proje çağrısı. Toplam 6 ile dağıtıldıktan sonra yine geçmeyen kıymetli projelerimize başka fon kaynaklarından kaynak bulacağız. Bu nedenle başlı başına proje üretmenin değerli olduğunu ifade etmek istiyorum. Sizlerden de bu konuda hem ilçelerimizden hem proje ofislerimizden özellikle turizm alt yapısına yönelik projeler beklediğimizi ifade etmek istiyorum”diye konuştu.
 
DOKA Mali Destek Programının amacı hakkında bilgi veren DOKA Genel Sekreter Vekili Onur Adıyaman,  bölgemizde yaşanabilir mekânlar ve sürdürülebilir bir çevre oluşturulması vizyonuyla doğal, tarihi ve kültürel dokuya sahip alanların birer çekim merkezi olarak değerlendirilmesi ve bu alanlardan turizm amaçlı yararlanılabilmesinin sağlanması olduğunu söyledi.
 
DOKA Mali Destek Programının hibe miktarları ile proje süreleri hakkında katılımcıları detaylı olarak bilgilendirdi.
 
Kamu kurumları ve kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarına yönelik mali destek projesinin toplam 12 milyon olduğu bilgisi verilen toplantıda; asgari 300 bin, azami 1.5 milyon lira hibe desteği sağlanacağı kaydedildi.
 
Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının (DOKAP) “Yeşil Yol” güzergâhındaki kültür-turizm altyapı yatırımlarının desteklenmesi mali destek programı hakkında da bilgi verilen toplantıda, programın amacının, bölgenin kültür ve turizm potansiyelini harekete geçirerek, bölgedeki ekonomik ve sosyal kalkınmaya katkı sağlamak olduğu belirtildi.
 
DOKAP bölgesi illerinin “Yeşil Yol” güzergâhı öncelikli olacak şekilde ve Doğu Karadeniz Turizm Master Planında belirtilen önerilere uygun olarak doğal yapısının ve kaynaklarının korunması, tarihi, doğal ve kültürel potansiyelin harekete geçirilmesi,  sürdürülebilir turizm altyapısının ortaya çıkarılması ve bölgenin turistik cazibe merkezi haline getirilmesine katkıda bulunulması olduğu kaydedilen Projenin toplam bütçesinin 5 milyon 175 bin lira olup asgari 150 bin lira azami ise 862 bin 500 liradır olduğu bilgisi verildi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN