Çoruh Edaş'tan Önemli Uyarı

PAYLAŞ
KANAL28.TV - Kanal 28

Teknolojinin gelişimine paralel olarak hayatımızı kolaylaştıran elektrikli cihazların ev ve işyerlerinde kullanımı artmaktadır. Özellikle içinde bulunduğumuz kış mevsiminde klima, elektrik sobası, elektrikli termosifon ve ani su ısıtıcıları, kullanımları artan günümüz elektrikli cihazların başında gelmektedir.

 

Elektrik iç tesisatlarının çoğunun yıllar öncesinden döşenmiş olması ve zaman içinde eskiyerek artan güçleri karşılamada yetersiz kalması nedeni ile özellikle kış aylarında görsel ve yazılı basına “Elektrik Kontağı Yangına Neden Oldu!” başlıklı haberler yansımakta…

 

Giresun İl Müdürlüğü tüketicilerinin istenmeyen durumlarla karşılaşmaması için alınması gereken tedbirlerin altını çizdi.

Yeni yapılan binaların elektrik iç tesisatlarında kaliteli malzeme kullanılmalı, bu tesisatlar, yetkili tesisatçılara onaylı projelerine uygun olarak yaptırılmalıdır. Mevcut tesisatlar da ise binaların ana kolon hattındaki kabloların kullanılacak cihazların kapasitelerine uygun kesitte yenilenmesi, sigorta değerlerinin revize edilmesi, binaya ait panolarda kaçak akım rölesi, yangın koruma rölesi ve faz koruma rölesi yok ise ivedi olarak temin edilmelidir. Mevcut olanların çalışıp çalışmadıklarının kontrol edilmesi, bina içi topraklamalar ve ölçümlerinin kontrol edilerek standart değerlerine ulaştırılması, topraklamalarda sıfırlama yapılmış ise sıfırlamaların iptal edilmesi, bina veya daire içinde yıpranmaya maruz kalan elektrik malzemelerinin değiştirilmesi, pano ve abone kutuları ile sayaçların kolaylıkla erişilebilecek yere alınması gerekmektedir.

Giresun İli genelinde ve özellikle köylerde kullanımda olan binaların birçoğunun yıllar önce yapıldığı ve buna paralel olarak iç tesisatları da yetersiz kaldığı için yetkili elektrikçiler aracılığı ile yeniden güç tespitlerinin yapılması, bu tespitlere ilave olarak İl Müdürlüğü veya İlçe Şefliklerine başvurarak iç tesisat projelerini ve abonelikleri düzenlenmesi gerekmektedir.

Çoruh EDAŞ Giresun İl Müdürlüğüne bilgi vermeden iç tesisatta ekleme, değişiklik ve kapasite artışı yapılması, güç artışına paralel olarak sözleşme revizesi yapılmayan, elektrik aboneliği kendi üzerine olmayan ve iç tesisatları günümüz şartlarına uygun olarak yenilenmeyen tüketicilerimizin elektrik tesisatlarından kaynaklı olası bir olumsuz durum yaşaması halinde; mağduriyetler Şirketimiz sorumluluk alanında yer almamaktadır.

 

Unutmayalım ki, kesintisiz ve kaliteli enerji kullanımı için alınacak küçük tedbirler; mal ve can emniyeti açısından büyük önem arz etmektedir.

 

 

  Çoruh EDAŞ Kurumsal İletişim Yöneticiliği

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN