Çavuşlu Ekmeğinin Tescil Belgesi Sahiplerine Verildi

PAYLAŞ

 Görele Belediyesi tarafından ilçenin Çavuşlu beldesinde üretilen "Çavuşlu ekmeği"nin, Türk Patent ve Marka Kurumunca tescillenerek alınan coğrafi işaret tescil belgesi sahiplerine verildi.
Görele Belediye Başkanı  Tolga Erener, Çavuşlu Beldesindeki Ekmek Fırını İşletme sahipleriyle bir araya gelerek, coğrafi işaret tescil belgelerini kendilerine teslim etti.
Belediye Başkanı Tolga Erener, geçmişi yüzyıllara dayanan Çavuşlu Ekmeğinin Coğrafi işaret tescil belgelerini Çavuşlu’da ekmek üretimi yapan ekmek fırını işletme sahipleri olan asıl sahiplerine verdiklerini söyledi.
Çavuşlu Ekmeğinin bayatlamayan, kullanılan malzemesiyle kendine özgü bir lezzeti olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Tolga Erener, “Ben Görele’ye ve Çavuşlu Beldemize bu tescil belgesinin tekrardan hayırlı olmasını diliyorum. Vakfıkebir ile Çavuşlu Ekmeği arasında yapılan ekmek tartışmasının artık son bulmasını istiyorum. Çavuşlu ekmeğinin geçmişi Osmanlı kayıtlarından elde edilen 1740’lı yıllara dayanıyor” dedi.
Çavuşlu ekmeğinin tarihin dayanmış olduğu, resmi Osmanlı kaynaklarına göre adını konuşturduğunu belirten  Başkan  Tolga Erener, “Biz yapılan dedikodu ve tartışmalara kulak asmıyoruz. Biz tarihi belgeler ve resmi Osmanlı kaynaklarına göre konuşuyoruz. Biz herkesin yaptığı işe saygı duyuyoruz. Çavuşlu ekmeğinin geçmişi eskilere dayanır ve kendine özgü lezzeti vardır” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN