Bulancak ve Piraziz'e Kesintisiz Enerji Takviyesi

PAYLAŞ

Hizmet bölgesi içerisinde kesintisiz enerji arzı için bakım - onarım, yenileme ve yatırım çalışmalarına aralıksız devam eden Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş. (Çoruh EDAŞ), Giresun’un Bulancak ve Piraziz ilçelerinde kesinti sayısı - süresi ve etkilenen kullanıcı sayısının düşürülmesi ve daha kaliteli enerji sunulması amacıyla yatırımlarına bir yenisini ekledi.

Bulancak ve Piraziz İlçelerine, yaklaşık 25 kilometre mesafede bulunan Giresun Merkez Aksu Mahallesindeki TEİAŞ Trafo Merkezinden enerji sağlandığını belirten Çoruh EDAŞ, uzun mesafeli enerji nakil hatları üzerinde meydana gelen olası arızalardan iki ilçenin de etkilenmesi üzerine çalışmalara başladı.

Çoruh EDAŞ gerçekleştirdiği yatırım çalışmasıyla bölgeye, 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde 2020 yılı içinde tesis edilen yeni TEİAŞ Trafo Merkezi’nden gerekli bağlantıların yapılarak kalıcı olarak enerji verilmesini amaçlıyor…

Giresun ili genelinde tüketicilerini kesintisiz enerjiyle buluşturmak için bakım - onarım ve yatırım çalışmalarını aralıksız sürdüren Çoruh EDAŞ, 2020 yılı bitmeden Bulancak ve Piraziz ilçelerini kesintisiz enerjiyle buluşturmak üzere bir projeye daha imza attı.

Çoruh EDAŞ Giresun İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre etüt, proje ve ihale aşamalarının ardından kasım ayında saha faaliyetlerine başlanan çalışma kapsamında bölgede 3 adet dağıtım merkezi tesis edilerek yaklaşık 10 kilometrelik yeraltı kablosunun montajı planlandı.

Aralık ayı sonunda tamamlanacak yatırım projesiyle Bulancak ve Piraziz ilçeleri daha kaliteli ve kesintisiz elektrik hizmetine kavuşacak. Çalışmaların tamamlanmasının ardından Bulancak ve Piraziz İlçelerine Pazarsuyu Mevkii’nde bulunan yeni TEİAŞ trafo merkezinden irtibatla kalıcı olarak enerji verilecek.

Çalışmalarına aralıksız devam eden Çoruh EDAŞ, yatırım çalışmaları esnasında desteğini ve sabrını esirgemeyen yerel yönetimler ile elektrik tüketicilerine teşekkür ederek, kesintisiz ve daha kaliteli elektrik dağıtım hizmeti sunabilmek adına yatırım faaliyetlerine devam edeceğini ifade etti.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN