Bir Asrı Deviren Çınarlara 'Anneler Günü' Süprizi

PAYLAŞ

İçişleri Bakanlığının hayata geçirdiği proje kapsamında, Giresun’da yaşayan 100 yaş ve üzeri annelere “Anneler Günü”  münasebetiyle, Giresun Valiliği Vefa Sosyal Destek Grubu görevlileri ve Kaymakamlıklar tarafından ziyaret gerçekleştirildi.

Giresun İl Merkezi ve ilçelerimizde yaşadığı tespit edilen 100 yaş ve üzeri 50 asırlık anneden 10 Mayıs Pazar günü resmi ikametlerinde bulunan asırlık anneler, Sayın Valimiz Harun Sarıfakıoğulları’nın talimatıyla, maske takmak suretiyle, hijyen ve sosyal mesafe kurallarına dikkat edilerek, Kaymakamlar ve vefa sosyal destek grupları tarafından ziyaret edilerek “Anneler Günü” kutlandı.

İçişleri Bakan Sayın Süleyman Soylu’nun kendi kaleme aldığı mektubu ve hatıra ormanı sertifikası ile Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları imzalı fidan dikim sertifikası, asırlık annelere Giresun İl Merkezinde, Vefa Sosyal Destek Grubu görevlileri ve İlçelerde ise Kaymakamlar veya ilçe vefa sosyal destek görevlileri tarafından teslim edildi.

İçişleri Bakanı Soylu ve Giresun Valisi Sarıfakıoğulları’nın anneler gününe özel hediyelerini de asırlık annelere takdim eden Vefa Sosyal Destek Gurubu görevlileri ile Kaymakamlar,  asırlık çınarlara Bakan Soylu ve Vali Sarıfakıoğulları’nın selamlarını sunarak, hal ve hatırlarını sordu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun asırlık çınarlara gönderdiği sertifikalarda, “Dünyamız bugün büyük bir salgın hastalıkla mücadele ediyor. Siz değerli annelerimiz belki de ilk kez alıştığınız ve hak ettiğiniz kalabalık ziyaretlerden uzaksınız. Bilmenizi isteriz ki bir asırlık tecrübeniz ve bilgeliğinizin ışığında bizlerin en değerli varlığı, siz annelerimizsiniz. 'Cennet annelerin ayakları altındadır.' Bu belge, devletimizin siz annelerimize minnetinin karşılığı olarak Sakarya ilinde Cennet Anneleri ormanında adınıza dikilen ağacın hatırasıdır. Ellerinizden sevgi ve muhabbetle öpüyorum." ifadelerine yer verilirken, Vali Sarıfakıoğulları’nın 100 yaş ve üzeri annelere gönderdiği “Cennet Annelerimizden…” hitabıyla kendi isimleri yazılı fidan dikim sertifikasında ise “10 Mayıs AnnelerGünü münasebetiyle, ülkemizde 100 yaş üzerindeki 5.529 annemizden biri olmanız nedeniyle, Sakarya İlimizde tesis edilen Cennet Anneleri Hatıra Ormanı’na adınıza 1 adet fidan dikildiğini belirtir, en kalbi duygularla, sevgi ve saygılarımı sunarım. Siz varsanız, biz varız…” ifadeleri yer aldı.

5 BİN 529 ASIRLIK ANNEMİZ ADINA “CENNET ANNELERİ” HATIRA ORMANI

Anneler Günü nedeniyle, İçişleri Bakanlığının Hz. Hatice Vakfı ile ortaklaşa başlattığı “Sakarya’da Cennet Anneleri Hatıra Ormanı” isimli proje kapsamında, 81 ilde yaşayan 100 yaş ve üzeri anneler ziyaret edilerek, çeşitli hediyeler verildi. İçişleri Bakanlığı ile Hz. Hatice Vakfı tarafından ortaklaşa başlatılan proje ile 81 ilde hayatlarını sürdüren 100 yaş ve üstü 5 bin 529 anne adına Sakarya'da “Cennet Anneleri” ismiyle bir hatıra ormanı oluşturulacak.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN