Belediye Hayvan Barınağına Büyük Yatırım

PAYLAŞ
KANAL28.TV - Kanal 28

Giresun Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü bünyesinde bulunan Hayvan Barınağı ve Hayvanat Bahçesi’ne yeni üniteler yapılarak bölgenin en donanımlı barınağı haline getirildi.

Yapılan çalışmaları bizzat takip eden Başkan Yardımcısı Orhan Kurt, Belediye Başkanı Kerim Aksu’nun talimatları doğrultusunda çalışma başlatıldığını, hayvan barınağının fiziki olarak yenilendiğini belirterek şu bilgileri verdi ; “ 2013 yılında hizmet vermeye başlayan hayvan barınağı ve hayvanat bahçemiz geçen süreçte önemli bir toplumsal sorumluluğu yerine getirmiştir. Hayvan barınağımızın fiziki koşulları yeni yatırımlarla daha modern hale getirilmiştir. Yaklaşık 3 ay devam eden iyileştirme çalışmaları ile 14 adet bireysel ahşap kedi evi yapıldı, köpek gezi parkuru 6 ayrı bölüme ayrılıp köpek sayısı kadar kulübe yerleştirildi. Padok alanı komple yenilendi, mutfak yenilenip, yeni kazanlar alındı, operasyon ve muayene odası yenilendi,  34 adet köpek yoğun bakım bölümü yapıldı, hayvanat bahçemizde ziyaretçilerin atlara binmesi için parkur oluşturuldu,  ameliyathane yenilenip, yeni cihazlarla dolatıldı. Barınağa teslim alınan hayvanlara künye kartı oluşturuldu. Modern giriş kapısı ve ziyaretçiler için hatıra fotoğrafı çekim platformu oluşturuldu.  Yeni düzenleme ile barınağımız en donanımlı barınak haline getirildi. Sadece sokak ve sahipsiz hayvanlara değil, Milli Parklar Müdürlüğü tarafından barınağımıza getirilen yaban hayvanlarına da hizmet verilmektedir. Belediye olarak büyük bir özveri ve sorumluluk içerisinde çalışmalarımız devam etmektedir. “

Giresun Belediyesi hayvan barınağında yılda ortalama 2 bin çeşitli hayvana, bakım, iyileştirme, korucu aşılama, kısırlaştırma, tedavi ve sahiplendirme hizmeti verildiği açıklandı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN