Başkan Emür'den Ahilik Haftası Mesajı

PAYLAŞ
KANAL28.TV - Kanal 28

Keşap Belediye Başkanı Mehmet Emür, Ahilik Haftası nedeniyle mesaj yayınladı. 
 “Ahilik, Anadolu’da 13. yüzyılda temelleri atılan, ticari ve sosyal hayatta güzel ahlak, doğruluk, alçak gönüllülük, kardeşlik, yardımseverlik, herkesin kendi sanatında yükselmesi ve gelişmesi gibi değerleri esas alan köklü bir müessesedir.
Ahiler ticaret kurallarını, mesleki becerileri, edep ve davranış kalıplarını öğrenmiş, ekonomik ve sosyal dayanışma modeli geliştirmişlerdir.
Esnaf ve sanatkârın piri Ahi Evran Veli’nin “Akıl ve ahlak ile çalışıp bizi geçen bizdendir” düsturuyla ticaret ahlakı, yardımlaşma ve dayanışma gibi ilkelere dayanan felsefesi günümüzde de esnaf ve sanatkârlarımıza yol göstermekte, ticaret erbabına kılavuzluk etmektedir. 
Esnaf toplumun bel kemiğidir, ana direğidir. Esnaf ayakta ise esnaf sağlamsa toplumda ayaktadır ve sağlamdır. Zaten ahilik kültürü esnafı tüccar olmaktan bilge kişiliğe taşıyan bir harekettir.
Asırlar öncesinden bugüne uzanan bu geleneğin yeni nesillerin yoluna da ışık tutması amacıyla tüm esnaflarımızın Ahilik Haftasını kutluyor, bol kazançlar diliyorum.”

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN