Bakan Selçuk'tan Valilik Ziyareti

PAYLAŞ
KANAL28.TV - Kanal 28

Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere 28 Şubat Perşembe günü Giresun’a gelen Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Zehra Zümrüt Selçuk, Valiliğimizi ziyaret etti.
 
Ordu ilinde gerçekleştirdiği ziyaret ve incelemelerin ardından akşam saatlerinde Giresun Valiliğini ziyaret eden Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’u Valilik önünde Vali Harun Sarıfakıoğulları, eşi hanımefendi Uzm. Dr. Aliye Serpil Sarıfakıoğulları, Giresun Milletvekilleri; Cemal Öztürk, Av.Sabri Öztürk ve Av.Kadir Aydın ile Vali Yardımcıları; Recep Uzal, Metin Maytalman ve Kürşat Güleryüz, AK Parti İl Başkanı Kenan Tatlı ve il protokolü tarafından karşılandı.
 
Karşılama törenin ardından, Valilik Protokol Giriş katında sergilenen Giresun konulu fotoğraf sergisini gezen Bakan Selçuk, ardından Valilik Şeref Defterini imzaladı.
 
Valilik Şeref Defterine “Giresun, 82 milyon vatandaşımızın sevgi iklimiyle birbirini kucakladığı, sosyal dayanışmanın, kardeşliğin şehri…
 
Giresun, büyüdüğüm şehir, beni hayata hazırlayan, okul sıralarının, milli bayramların, tören alanının atmosferini hala zihnimde, yüreğimde taşıdığım şehir. Hatıraları zihnimde canlı, üzerimde emeği çok fazla olan bu şehri; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı olarak ziyaret etmenin mutluluğunu yaşıyorum.
 
Milletimize. Giresunlu hemşehrilerimize hizmetkâr olmanın onurunu ve gururunu yaşıyorum. Bu duygularla Karadeniz’in inci şehri Giresun’da hemşehrilerimle buluştuk. Milletimizle kucaklaştık. İnşallah; çalışan, üreten, müreffeh bir Türkiye’yi Giresun’un vefakar insanıyla birlikte inşa ederek 2023 hedeflerimize yürüyüşümüzü sürdüreceğiz.
 
Değerli ev sahipliklerinden, misafirperverliklerinden dolayı Giresunlu hemşehrilerimize kalbi şükranlarımı sunuyorum” diye yazarak duygu ve düşüncelerini aktardı.
 
Bakan Selçuk, Valilik Makamında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 59.Hükümet Kültür ve Turizm Bakanı, 1992-1994 yılları arasında Giresun Valisi olarak görev yapan babası Atilla Koç'un Giresun’da görev yaptığı yıllarda bir süre Giresun'da yaşadığını ifade ederek “İl ziyaretlerimiz kapsamında bugün ülkemizin güzel illerinden birisi olan, benim de okul yıllarımı geçirdiğim Giresun'dayız. Giresun benim için doğasıyla güzel olmasının yanı sıra okul yıllarını geçirdiğim yerlerden birisidir. O yüzden benim için de ayrı bir yeri olan İl’dir. Bugün burada Bakanlığımıza bağlı birimlerle yapılan çalışmaları konuşma fırsatı bulacağız. Akabinde ise engelli ailelerimizle buluşacağız. Giresunlu hemşehrilerime Cumhurbaşkanımızın da selamını getirdim. Önümüzde yorucu ama güzel bir süreç var. 31 Mart Yerel Seçimleri yapılacak. Yapılacak seçimlerin ardından bir başka Giresun göreceğimize ve daha güzel faaliyetlerde bulunacağımıza inanıyorum” dedi.
 
Giresun Valiliği ziyaretinde Bakan Selçuk’a Vali Sarıfakıoğulları tarafından bakanlığın çalışma alanları ile ilgili ildeki yatırımlarla, özellikle Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığını ilgilendiren konularda bir brifing sunuldu.
 
Vali Sarıfakıoğulları’nın sunduğu brifingin ardından, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’a Bakanlığı’na bağlı il müdürleri tarafından kendi kurumlarının çalışmaları ve sorunları aktarıldı.
 
Bakan Selçuk’a Valilik ziyaretinin anısına Vali Harun Sarıfakıoğulları tarafından içerisinde “Giresun Kalite” fındık mamullerinin bulunduğu bir sandık hediye olarak takdim edildi.
 
Bakan Selçuk’un Valilik ziyaretini sırasında; Giresun Milletvekilleri Cemal Öztürk, Av.Sabri Öztürk ve Av.Kadir Aydın, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Ahmet Erdem, İş Kur Genel Müdürü Cafer Uzunkaya ile bakanlık il müdürleri hazır bulundu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN