'Orman Benim' Kampanyası Etkinliği

Ülkemizdeki orman yangınlarının önlenmesi ve yangın sayılarının azaltılması için büyük bir adım atılarak 'Orman Benim' kampanyası kapsamında, bütün il ve ilçelerimizde eş zamanlı olarak dev bir farkındalık hareketi başlatıldı.

PAYLAŞ

 

Bu kapsamda tüm Türkiye’de olduğu gibi Giresun'un doğal güzelliklerini korumak ve orman yangınlarını önlemek adına düzenlenen "Orman Benim" kampanyası 3 Mayıs Cuma günü saat 10.00'da Kulakkaya Yaylası Alçakbel Mesire Yeri'nde gerçekleştirildi.

Kampanya etkinliğine  Vali Mehmet Fatih Serdengeçti de katılarak destek verdi.

Vali Serdengeçti, etkinlikte yaptığı konuşmada, ormanlarımızın korunması ve gelecek nesillere sağlıklı bir çevre bırakılması için herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini vurguladı.

Kampanyanın başarılı bir şekilde yürütülmesi için toplumsal dayanışmanın önemine değinen Vali Serdengeçti, katılımcılara teşekkür ederek, ormanların korunması için birlikte çalışma çağrısında bulundu.

Küresel iklim değişikliğinin etkisiyle artan orman yangınlarına dikkat çekmek ve toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen etkinlikte, vatandaşlarımızın aktif katılımıyla ormanlık alanlarda temizlik ve önleyici tedbirler alındı.

Çalı ve alt dal budaması gibi çalışmalarla yangın riski en aza indirilmeye çalışıldı.

Kampanya kapsamında, orman içi ve bitişiğindeki yol kenarları, tarım arazileri, yerleşim yerleri ile tesislerin bitişiğinde bulunan yanıcı maddelerin azaltılması gibi önlemler alınarak, orman yangınlarının olumsuz etkilerinin azaltılması hedeflendi.

"Orman Benim" kampanyası, toplumun bütün kesimlerini bir araya getirerek orman yangınlarının önlenmesi ve doğal yaşamın korunması adına önemli bir adım oldu.

Vali Serdengeçti, etkinlik sonrası kampanyaya destek veren herkese teşekkür ederek simit ikramında bulundu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN