Yerel Haberler

Yerel Haberler Haberleri

Engelli Bireylerin Bir Günlük Temsili Askerlik Heyecanı

Giresun’da Engelliler Haftası kapsamında 16 Mayıs Perşembe günü düzenlenen törenle engelli vatandaşlar, bir günlük temsili askerlik yapma heyecanını yaşadı.

Planlama Dahilinde Çalışmalar Devam Ediyor

Şehrin her mahallesinde eşit hizmet anlayışıyla çalışmalarını sürdüren ekipler, vatandaşların yaşam standartlarını yükseltmek ve şehri daha modern bir görünüme kavuşturmayı hedefliyor.

Giresun Kalesi Festivale Hazırlandı

Giresun’un tarihi ve kültürel mirasının simgelerinden biri olan Giresun Kalesi, Uluslararası Giresun Aksu Festivali etkinlikleri öncesinde gerçekleştirilen temizlik ve bakım çalışmalarıyla daha da göz alıcı bir hale geldi.

Kesinleşmiş Hapis Cezası Bulunan Şahıs Yakalandı

Keşap İlçe Jandarma Komutanlığınca aranan şahısların yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalar neticesinde,

Kesinleşmiş Hapis Cezası Bulunan Şahıs Yakalandı

Görele İlçe Jandarma Komutanlığınca Eynesil Tır Parkı yol kontrol noktasında, aranan şahısların yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalar neticesinde

Giresun'da Şehit Kızına Validen Doğum Günü Sürprizi

Vali Mehmet Fatih Serdengeçti, vatan uğruna şehit düşen kahramanlarımızın ailelerine yönelik faaliyetlerine devam ediyor. Her fırsatta şehit aileleriyle bir araya gelen Vali Serdengeçti, 14 Mayıs Salı günü gerçekleştirdiği etkinlikte de şehit ailelerini yalnız bırakmadı. Vali Serdengeçti, Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ufuk Bingöl’ün kıymetli evladı Eylül Bingöl'ün doğum günü için özel bir organizasyon düzenleyerek, Şehidimizin ailesine moral vermeyi amaçladı.

Başkan Köse: ‘Festivalimizi geçmişine ve şehrimize yakışır bir şekilde kutlayacağız”

Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse, yaklaşan 47. Uluslararası Giresun Aksu Festivalini içeren basın toplantısı düzenledi.

Silah ve Uyuşturucu Madde Ele Geçirildi

Giresun İl Merkezi ve Bulancak İlçe Merkezi'nde "Uyuşturucu Madde ile Mücadele" kapsamında 13.05.2024 günü KOM Şube Müdürlüğü, İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Bulancak İlçe Jandarma Komutanlığınca yürütülen müşterek çalışmalar neticesinde; H.K., E.G., N.G. ve Ö.K. isimli şüpheli şahısların ev ve eklentilerinde, adli makamlardan alınan arama kararına istinaden yapılan aramada:

DOKAP’ın Destekleyeceği 9 Projenin İmzaları Atıldı

Vali  Mehmet Fatih Serdengeçti, Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından desteklenerek Giresun’da hayata geçirilecek olan 9 adet projenin imza törenine katıldı.

50 Kişilik Kafile Giresun'a Konuk Oldu

Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve 55 bine yakın kişinin hayatını kaybettiği Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen Osmaniyeli depremzedeler Giresun’a uğradı.

Festival Sahasında Düzenleme Çalışmaları Yapılıyor

19-23 Mayıs tarihleri arasında bu yıl 47.si kutlanacak olan Uluslararası Giresun Aksu Festivali için festival sahasında bakım onarım çalışması yürütülüyor.

KADES Tanıtımı ve 5 Milyon Erkeğe Farkındalık Eğitim Faaliyeti

Giresun İl Jandarma Komutanlığı Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Kısım Amirliği personeli tarafından 03 Mayıs 2024 günü Bulancak İlçe Jandarma Komutanlığı sorumluluk alanında bulunan Yavuz Fındık Fabrikası'nda 62 kadın vatandaşlara “Jandarmadan Şiddete Karşı Tek Dokunuş KADES Tanıtımı” ile 14 erkek vatandaşlara “5 Milyon Erkeğe Farkındalık Eğitim” faaliyeti icra edildi.

Giresun’un Huzuru Güvenlik Bilgilendirme Toplantısı 

Konferans Salonu'nda 9 Mayıs Perşembe günü saat 13.30'da gerçekleştirildi.

Trafik Haftası Etkinlikleri Yapıldı

 Vali  Mehmet Fatih Serdengeçti, Karayolları Trafik Haftası etkinliklerine katıldı. Trafik güvenliğinin önemini vurgulamak amacıyla bu yıl 04-10 Mayıs 2024 tarihleri arasında düzenlenen “Karayolları Trafik Haftası” etkinlikleri 09 Mayıs Perşembe günü Atatürk Meydanı’nda gerçekleştirilen tören ile başladı.

İl Encümen Toplantısı Yapıldı

 Vali Mehmet Fatih Serdengeçti başkanlığında İl Encümen Toplantısı gerçekleştirildi.

Ucuz Sebze Meyve İçin Tanzim Satış Noktaları Açılması Planlanıyor

Giresun Belediyesi yaş sebze ve meyve hali yoğun çalışıyor. Şehrin sebze ve meyve ihtiyacını karşılayan hale, üretici bölgelerden gelen ürünler manav, market ve seyyar satıcılar tarafından alınarak satışa sunuluyor.

Belediye Ek Hizmet Binasının Satışı İptal Oldu

Giresun Belediyesi Meclisi Mayıs ayı toplantısının ikinci birleşimi yapıldı. Belediye Başkanı Fuat Köse başkanlığında gerçekleşen toplantıda gündemdeki maddeler görüşülerek karara bağlandı. Bazı maddeler için ise ilgili komisyonların ek süre talebi kabul edildi.

Fındık üreticilerine uyarı: Zararlılarla mücadele zamanı geldi!

'Fındık bahçelerinde zarar yapan Fındık Kurdu ve Kahverengi Kokarca zararlılarına karşı mücadele zamanı geldi.'

Belediyeden Emlak Vergisi Uyarısı

Giresun Belediyesi emlak vergisi ve diğer ödemeler için vatandaşları uyardı.

Toplam 11178 haber.