YSK'dan Seyyar Sandık Kararı

PAYLAŞ
KANAL28.TV - Kanal 28

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından hastalığı ve engeli nedeniyle yatağa bağımlı seçmenler için "Seyyar Sandık" kurulmasına karar verilirken, görme ve ortopedik engelli seçmenler ile 75 yaş ve üzeri seçmenler de oylarını sandık alanlarının giriş katlarına kurulan sandıklarda kullanabilecek.
 
“HASTALIĞI VEYA ENGELİ SEBEBİYLE YATAĞA BAĞIMLI SEÇMENLER”
 
İl ve ilçe merkezlerinde ikamet eden seçmenlerden;
 
Hastalığı veya engeli sebebiyle yatağa bağımlı olanlar, 4-17 Ocak 2019 tarihleri arasında “Engeli Nedeniyle Yatağa Bağımlı Olduğu” veya “Hastalığı Sebebiyle Yatağa Bağımlı Olduğu” ibaresinin yer aldığı sağlık raporu ile birlikte, www.ysk.gov.tr internet adresinden temin edebileceği “Seyyar Sandık Kurulu Talep Formunu” doldurup yerleşim yerinin bağlı bulunduğu ilçe seçim kurulu başkanlığına veya ilçe seçim kurulu başkanlığına gönderilmek üzere muhtarlığa teslim etmeleri halinde kayıtlı oldukları adreste seyyar sandık uygulaması ile oy kullanabileceklerdir.
Ancak bir önceki seçimde kalıcı olarak yatağa bağımlı olduğu tespit edilerek seyyar sandık seçmen listesine dâhil edilmiş seçmenlerin müracaatları halinde yeniden sağlık raporu istenmez.
 
“GÖRME VE ORTOPEDİK ENGELLİ SEÇMENLER”
 
Görme ve ortopedik engelli seçmenler oylarını, 75 yaş ve üzeri seçmenler gibi aile bireyleri ile birlikte sandık alanlarının giriş katlarında kurulacak sandıklarda kullanabilirler. Engelli olarak kayıtlı olup olmadığınızı www.ysk.gov.tr adresinden, mobil cihazınıza indireceğiniz “Seçmen Sorgulama” uygulamasından ve e-Devlet kapısından öğrenebilirsiniz.
Engelli olarak kayıtlı değilseniz, askı dönemi içinde www.ysk.gov.tr   internet adresinden temin edebileceğiniz “Engelli Beyan Formu”nu doldurarak bizzat veya bir yakınınız aracılığı ile ilçe seçim kurulu başkanlığına veya ilçe seçim kurulu başkanlığına gönderilmek üzere muhtarlığa veya Seçmen Kütüğü Genel Müdürlüğüne başvuru yaptığınız takdirde seçmen durumunuz “Engelli” olarak güncellenecektir.
 
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN