Yeşilay Elçileri Projesini Tanıttılar

PAYLAŞ
KANAL28.TV - Kanal 28

 Vali  Harun Sarıfakıoğulları’nı ziyaret eden Giresun Yeşilay Derneği üyeleri 1 Haziran itibariyle startını verdikleri “Yeşilay Elçileri Projesi”ni tanıttılar.
 
Giresun Yeşilay Şubesi Başkan Yardımcısı Hatice Kocaoğulu, Yönetim Kurulu Üyesi Hatice Pektaş ve Kenan Uçak, Mevlüt Çıtlak ile şube personeli Ozan Bozat’ın katıldığı ziyarette, “Yeşilay Elçileri Projesi” ile bağımlılıkla mücadelede önleme temelli bir toplumsal duyarlılığının geliştirilmesi yoluyla toplumun bütün katmanlarının mücadeleye dahil edilmesine katkıda bulunmayı hedeflediklerini belirten konuklar, “Yeşilay elçileri, çocuk ve gençlerin yoğun olarak alışveriş yaptıkları esnafların madde bağımlılığı hakkında bilgilendirmek, farkındalıklarını artırmak, sokak ve caddelerinde risk düzeyi yüksek sosyal uyum sorunu olan çocuk ve gençlere nasıl yaklaşılması gerektiği konusunda iletişim eğitimi vererek yereldeki mücadele bilincini artırmak olarak tanımlanmaktadır.
 
Yeşilay elçisi, sokak ve caddelerde çocuk ve gençlerin yoğun olarak girip çıktığı esnaf gruplarına yönelik bir iletişim kampanyası yapılarak Yeşilay Elçisi olmaya uygun esnaflar ziyaret edilecektir” dedi.
 
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirten Vali Sarıfakıoğulları,  bağımlılık olgusunun özellikle gençler üzerinde ciddi bir tehdit haline geldiğini, bu açıdan önleyici projelerin geliştirilmesi gerektiğini söyledi. Projenin istenilen hedeflere ulaşmasını diledi.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN